Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat joi, 29.11.2012, pe scena Teatrului de Stat, spectacolul La mulţi ani, România!
Printre invitaţi s-au aflat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai presei, directori, dar şi profesori de prestigiu ai învăţământului constănţean care şi-au încheiat activitatea în învăţământ.
Un invitat de seamă al învăţământului constănţean a fost domnul Constantin Vitanos, profesor, director adjunct, director al Colegiului Naţional Pedagogic „C-tin Brătescu” inspector general adjunct în perioada 1993-1997, care a declarat: „Spectacolul a fost o iniţiativă lăudabilă, de calitate pentru care organizatorii merită felicitări. Reacţia sălii de-a lungul spectacolului a arătat punctele de maximă abilitate artistică ale participanţilor. S-a remarcat aspectul naţional, patriotic al spectacolului şi talentele elevilor noştri.”
De asemenea, un alt dascăl de marcă al învăţământului constănţean, profesorul de limba română Vasile Coman (Şcoala Gimnazială nr. 1 „George Enescu” Năvodari) care a adus premii naţionale şi internaţionale disciplinei pe care a slujit-o, a menţionat: „În primul rând, asemenea manifestări pornesc de la un scop anume, cel oficial, dar cel de fond este valorificarea talentului copiilor pe o temă dată. Manifestarea dedicată Zilei Naţionale a României a evidenţiat spiritul naţional românesc, dar manifestările elevilor au pus în valoare graţia, frumuseţea şi tangenţa cu spiritul nostru ca naţie în care festivitatea şi frumuseţea îşi găsesc locul. Prin cântecul şi dansul popular, prin manifestările care au pus în valoare tradiţiile noastre, sensibilitatea proprie dobrogenilor şi-a găsit locul în spectacolul de 1 Decembrie şi am savurat şi am aplaudat puternic aceste momente. Spectacolul s-a dorit a fi dedicat acestei Zile Naţionale a României, dar a evidenţiat şi aceste polivalenţe pe care şcoala românească le poate valorifica. Consider că din cele cinci zile de activităţi şcolare, 1 zi ar trebui să fie dedicată acestor activităţi de păstrare a tradiţiilor şi obiceiurilor, de cunoaştere a folclorului naţional şi local.”
O altă voce importantă din învăţământul constănţean care a răspuns cu promptitudine inivaţiei de a participa la spectacol, Constantin Daba, profesor de limba latină şi director la Liceul Teoretic G. Călinescu a adăugat: „Salut iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constana de a realiza un spectacol la care să invite şi profesorii pensionari. Pentru noi este tonifiant să observăm că ISJ nu ne-a uitat adică nu a închis poarta după ce ne-am încheiat activitatea. A fost un specatacol plăcut în care copiii s-au au arătat că la Palataul Copiilor se realizează lucruri frumoase, aşa cum a fost dintotdeauna. Salut iniţiativa organizatorilor de a aduce un liceu din judeţ – Liceul Teoretic M. Kogălniceanu – care a încheiat sub genericul Prietenia un spectacol de excepţie. Mă bucur că spectacolul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a integrat armonios în manifestările organizate de Ziua Naţională a României.”
Inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, mulţumeşte tuturor invitaţilor, dascălilor învăţământului constănţean şi, totodată, îi felicită pe elevii care, prin rafinament, talent şi graţie şi-au etalat calităţile artistice pe scena Teatrului de Stat, dar şi pe profesorii care i-au îndrumat cu măiestrie şi dăruire profesională.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.