Iubitorii muzicii clasice sunt invitati marti, 6 noiembrie incepand cu ora 19:00 la Ateneul Roman pentru a-si bucura auzul si, de ce nu, sufletul, cu armonia unor sunete sublime redate cu virtuozitate de pianistul rus Boris Berezovsky.
Pentru a satisface cererea publicului, organizatorii au suplimentat numarul de locuri pentru concertul de marti seara cu strapontine. Astfel, biletele pentru noua categorie de loc pot fi achizitionate la pretul special de 150 lei/bilet de la punctele de vanzare Vreau Bilet si online prin www.vreaubilet.ro .
Castigandu-si in repetate randuri titulatura de inalta onoare – “cel mai bun instrumentist”, oferit de institutii media si publice importante (ex: BBC Music Magazine Awards), Boris Berezovsky le va oferi celor prezenti un recital de pian de exceptie din cuprinsul caruia nu vor lipsi compozitii semnate de: Chopin, Brahms, Ravel, Liszt si multi altii.
Dexteritatea fantastica a degetelor, claritatea ritmica, controlul total pe care il exercita asupra instrumentului ii permit schimbari bruste de caracter ce uimeste auditoriul.
Boris Berezovsky se regaseste frecvent in concertelor desfasurate la Filarmonica din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene ale Europei precum Théatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena sau Megaron din Atena.
Deseori, numele pianistului este confundat cu unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din Rusia, magnat ce poarta acelasi nume.
Pe langa pasiune apentru muzica, Boris Berezovsky este un impatimit al jocurilor de noroc. Ori de cate ori I se iveste ocazia intra in marile cazionuri pentru a-si incerca norocul la ruleta sau poker.
Artistul declara intr-un interviu ca “Pianul si ruleta au un numitor comun. Regulile sunt aceleasi, dar jocul se schimba de fiecare data. Fiecare joc este unic chiar daca il joci de mai multe ori. In cazul pianului este la fel. Trebuie sa respecti regulile, iar rezultatul este intotdeauna diferit. “
Programul recitalului :
Brahms, Studies for Piano in A minor – Variations on a Theme by Paganini, Op.35
Brahms, Hungarian Dances (Three dances)
Khachaturian, Toccata
Gould, Etude in a form of Boogie Woogie
Chasins Flirtation in Chinese Garden
Chasins Rush hour in Hong Kong
Gershwin 3 Preludes
Liszt Mephisto Waltz no. 1, „Der Tanz in der Dorfschenke”, S 514
Albéniz Suite Española, Op.47: Asturias (Leyenda)
Albéniz Suite Española, Op.47: Granada
Saint-Saëns, Le Cygne (The Dying Swan) (Arr. Godowsky)
Chopin Waltz no. 6 in D flat major „Minute Waltz”, Op.64 no.1 (Arr. Godowsky)
Ravel La Valse
Acesta este, cu siguranţă, adevăratul succesor al marilor pianişti ruşi!” (Gramophone)
INFORMATII GENERALE:
Născut la Moscova, Boris Berezovsky a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi în particular cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă.
Doi ani mai târziu, în 1990 ,el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova. Boris Berezovsky este invitat frecvent de către orchestrele cele mai proeminente, inclusiv Philharmonica din Londra, New York, Filarmonica, Filarmonica din München, Filarmonica din Oslo, daneză Națională Radio Symphony, Orchestra Simfonica Radio din Frankfurt, Hamburg Orchestra NDR, Residentie Orkest, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Simfonica din Birmingham, Filarmonica din Rotterdam, Orchestre National de France etc.
Boris Berezovski este adesea invitat în cele mai prestigioase serii de recitaluri: seria recitalurilor de pian a Filarmonicii din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene precum Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Brussells, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena etc. şi la cele mai renumite festivaluri internatonale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron etc.
Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin, şi Alexander Kniazev.
Cu casa de discuri Teldec, Boris Berezovksy a înregistrat lucrări de Chopin, Schumann, Rachmaninov, Mussorgsky, Balakirev, Medtner, Ravel si intergrala Studiilor Transcedentale de Liszt.
Înregistrarea sonatelor Rahmaninov a primit Preis der Deutschen Schallplattenkritik iar discul său cu Ravel a fost recomandat de „Le Monde de la Musique, Diapazonul de Aur, BBC Music Magazine şi Sunday Independent.
Boris Berezovski a câştigat în martie 2006, BBC Music Magazine Awards pentru cel mai bun instrumentist.
În august 2004, DVD-ul cu piese pentru pian, vioara si violoncel și Trio Elegiaque de Ceaikovski – “A La Mémoire d’un grand artiste” , înregistrat de Trio B. Berezovski, Makhtin D., Kniazev A. a primit Diapason d’Or . DVD-ul a fost difuzat pe canalele de televiziune ARTE şi NHK din Japonia.
În octombrie 2004, cu Warner Classics International, Boris Berezovski, Alexander Kniazev şi Dmitri Makhtin au înregistrat Trio no. 2 de Shostakovitch şi Trio Elégiaque no. 2 de Rahmaninov, care au fost premiate cu Choc de la Musique în Franţa, Gramophone în Anglia, şi Echo Clasic 2005 în Germania. Îinregistrarea solo live cu Chopin / Godowsky care a fost lansat în ianuarie 2006 a primit Diapason d’Or şi RTL d’Or. Cu Mirare Harmonia Mundi, Boris Berezovski a înregistrat Preludiile de Rahmaninov, precum şi intergrala concertelor pentru pian de Rahmaninov alături de Orchestra Filarmonica din Ural sub bagheta lui Dmitri Liss şi un alt CD împreună cu Brigitte Engerer cu lucrări pentru două piane dedicate lui Rahmaninov, care a primit diverse premii.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.