Ziua Mondială a Sănătății este marcată, în fiecare an, pe 7 aprilie. În 2016 are ca temă generală diabetul zaharat, o boală care afectează în mod direct milioane de oameni, la nivel global.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) in 1948, a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a Sănătății. OMS este o instituție specializată a Națiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva.
În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății anunță, cu mult timp înainte, o temă care acoperă un domeniu prioritar al sănătății publice și este de interes global. Pentru 2016, tema a fost anunțată cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat, la 14 noiembrie 2015.
Diabetul este o boală cronică, care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina pe care o produce. Hiperglicemia sau nivelul ridicat de zahăr din sânge este un efect al diabetului zaharat necontrolat. De-a lungul timpului, diabetul poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii.
Există două forme principale ale diabetului zaharat: de tip 1 și de tip 2. Diabetul tip 1 este caracterizat de lipsa totală a insulinei din organism, iar persoanele diagnosticate au nevoie de injecții cu insulină pentru a supraviețui. Diabetul tip 2 este caracterizat prin prezența unei cantități mai mici de insulină decât este normal sau a unei cantități mai mari de insulină peste limita normală, dar pe care organismul nu o poate folosi din diverse motive. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2, reprezintă aproximativ 90% din cazurile de diabet, acestea fiind de obicei supraponderali și sedentari, două condiții care cresc nevoile de insulină ale unei persoane.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.