Din ce in ce mai multi romani si straini aleg sa isi petreaca vacanta in castelele din Transilvania. Aceasta optiune vine pe fondul unei tendinte in crestere in ultimii ani, de renovare si reconditionare a castelelor si conacelor din zona Transilvaniei si de transformare a acestora in facilitati turistice. Confort, atmosfera autentica, mobilier de patrimoniu, degustari de vin si mancare de calitate, motiv pentru care turistii se declara extrem de multumiti.
O locatie care aminteste de legendele romanesti, Castelul Printul Vanator din Turda, judetul Cluj, ofera cadrul perfect pentru relaxare si romantism. Cavalerii in armuri cu sabii si scuturi, piatra veche, fierul inrosit, turnurile si crenelurile si celelalte detalii decorative din castel poarta oaspetii in vremurile demult apuse.
Castelul Haller Ogra, Construit intre secolele XVI-XVII, este situat la o distanta de 17 km fata de Targu Mures, in localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 persoane in cele 15 camere, castelul ofera clientilor acces la servicii Wellness, facilitati pentru copii, un restaurant cu specific traditional, precum si o crama veche pentru pasionatii de vinuri domnesti de calitate.
Castelul Hotel Daniel Talisoara, pastreaza vie ambianta autentica a unui castel renascentist, fara a renunta la confortul la cele mai inalte standarde ale timpurilor noastre. Castelul se afla in Talisoara, judetul Covasna si dispune de apartamente spatioase si saloane linistite, pereti seculari si bolte elegante. In cele 8 apartamente se pot caza pana la 20 de persoane, fiecare camera fiind amenajata intr-un stil deosebit, cu piese de mobilier unicat.
Situat in apropiere de Cheile Valisoarei, intr-un cadru natural de poveste, Castelul Templul Cavalerilor are un trecut tumultuos, fiind punct de vama al Imperiului Austro-Ungar si cazarma militara romaneasca in cele doua Razboaie Mondiale.
Pentru ca ofera confort sporit dar si facilitate extinse, preturile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu pana la 15% mai mari decat la o facilitate hoteliera evaluata la acelasi grad de confort. Se plateste bineinteles experienta in sine dar si uzura, care pentru o cladire de patrimoniu poate fi multe mai costisitor de intretinut. Pretul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei poate incepe de la 200 lei pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietatilor pot include si servirea pranzului sau a cinei, de la 50 lei / persoana. Pentru grupuri , hotelierii pot organiza degustari de vinuri, pot aduce mestesugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt pe placul turistilor straini.
Fotografie: „Templul Cavalerilor” Valisoara
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.