Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a fost gazda evenimentului Constanţa – un port prea îndepărtat, organizat de Constanţa Port Business Association şi Liga Navală Română, pe tema Masterplanului Portului Constanţa. Prin aceasta acţiune, stakeholder-ii Portului Constanţa au fost invitaţi să răspundă la întrebarea: “Portul Constanta, poarta de est a Uniunii Europene, asset al hinterlandului continentului, oportunitate pentru diminuarea congestiei şi a costurilor directe şi indirecte ale aglomerarii de trafic din Europa de Nord sau o mostră muzeală a organizării infrastucturii portuare a anilor ’80, teren al ambiţiilor politice de nivel local, fară viziune şi fără strategie care să-l transforme în platforma intermodala pentru care a fost proiectat?”
Invitat la acest eveniment, domnul Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a vorbit despre problemele Portului Constanţa, afirmând că, din păcate, tot ce se întâmplă în Portul Constanţa, dar în special infrastructura acestuia, se afla într-un proces de involuţie.
CCIR promovează coridorul 7 european dar, constientizează problemele care există la momentul acesta. Astfel, nu se poate vorbi de o navigabilitate de 365 de zile pe an a Dunării şi există diferite abordări ale partenerilor de pe Dunare (Ungaria, Bulgaria, Slovacia), legate de administrarea acesteia. Toate acestea sunt probleme care, ar trebui să preocupe, pentru că, viitorul Portului Constanţa este legat şi de infrastructura din hinterland care trebuie să-l deservească. Mihai Daraban s-a referit şi la faptul că reprezentanţii responsabili din fiecare Minister al Transporturilor din tările riverane Dunării ar trebui să se pună de acord şi să procedeze astfel încât Dunarea să poata deveni navigabilă 365 de zile pe an şi este convins că un proiect conjugat ar putea rezolva această problema a infrastructurii. Revenind la Portul Constanţa, domnul Daraban a afirmat că, Administratia Portului nu se implică, din păcate, în dezvoltarea infrastructurii, adăugând că, în port cheurile lasă de dorit, la fel şi căile de acces.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.