Muzeul Luvru şi magazinele galeriei comerciale ce aparţin de Muzeul din Paris şi-au redeschis porţile după atacul de vineri în care un individ a agresat cu un cuţit militarii aflaţi în apropiere de clădirea muzeului, strigând „Allah Akbar”.
Turiştii s-au strâns în faţa muzeului în număr mare sâmbătă, când porţile Luvrului au fost redeschise, majoritatea fiind de origine asiatică.
Un militar din cadrul operaţiunii franceze Sentinelle a deschis focul după ce un individ a agresat cu un cuţit un alt militar în apropiere de Muzeul Luvru din Paris vineri, 3 februarie, Zona Muzeului Luvru a fost blocată de forţele de securitate, precum şi staţia de metrou Palais Royal Musée du Louvre. Premierul francez Bernard Cazeneuve a declarat că incidentul pare să fie „un atac de natură teroristă”, relatează cotidianul The Guardian.. În momentul atacului, în incinta muzeului erau aproximativ 250 de vizitatori, care au fost evacuaţi treptat, după încheierea controlului de securitate.
Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Exponatele de artă franțuzești acoperă o largă parte din istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent. Luvrul posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizației, din Antichitate până la 1848, și acoperă o arie geo-culturală întinsă, de la Europa occidentală, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat (la Paris există – în linii mari – o împărțire a domeniilor de expunere muzeală: arta europeană din perioada de după 1848 este încredințată Muzeului d’Orsay și Centrului Pompidou, arta asiatică este expusă la Muzeul național de Arte asiatice Guimet, iar arta africană, americană și din Oceania este sub tutela Muzeului Quai Branly), o serie de capodopere fiind expuse în Pavilionul Sesiunilor al muzeului Luvru. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene până la ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă. Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numără: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci și Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.