Migranţi reţinuţi la frontiera cu Bulgaria
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut şase persoane care au intrat ilegal în România pe jos pe la frontiera verde din R. Bulgaria.
În data 12.08.2012, în jurul orei 07.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au acţionat în baza unei informaţii pentru reţinerea unui grup format din două persoane adulte şi trei copii care se deplasa în apropierea frontierei de stat cu R. Bulgaria.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că persoanele în cauză sunt un bărbat de 31 ani care s-a legitimat cu un document de călătorie german, o persoană de sex feminin de 31 ani şi trei copii minori cu vârste de 7, 10 şi respectiv 11 ani, toţi patru cetăţeni ai statului Siria, care au traversat frontiera cu Bulgaria pe jos în mod ilegal.
Persoanele reţinute au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Germania.
Cetăţenilor sirieni le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cetăţeanul german de naţionalitate turcă este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 Cod Penal raportat la 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
În data de 10.08.2012, în jurul orei 17.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au identificat în apropierea plajei din localitatea Vama Veche un cetăţean străin care trecuse ilegal pe jos frontiera cu R. Bulgaria.
Cercetările au stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean iranian de 27 ani, care a declarat faptul că intenţiona să ajungă la Bucureşti pentru a se întâlni cu soţia sa.
La audieri, cetăţeanul iranian a mai declarat că iniţial a ajuns pe aeroportul din Sofia de unde s-a deplasat cu un mijloc de transport în comun până în localitatea Durankulak, iar de acolo pe plajă până pe teritoriul României.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Articole de uz casnic susceptibile a fi contrafăcute
O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul controlat în data de 10.08.2012, în jurul orei 17.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 588 tigăi de fier cu capac şi 360 de căni electrice, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, purtând însemnele unor mărci cunoscute şi cu o valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez în vârstă de 47 ani, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.
Şofer cercetat pentru cumul de infracţiuni
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism având asupra sa o serie de acte personale şi documente de înmatriculare ale autovehiculului falsificate.
În data de 11.08.2012, în jurul orei 20.30, lucrătorii Grupului de Nave Constanţa au verificat în zona porţii de acces numărul 1 în Portul Constanţa un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de V.M.A. de 43 ani, domiciliat în Constanţa.
Verificările au stabilit faptul că cel aflat la volan a prezentat o serie de documente de acces (legitimaţie de acces în Portul Constanţa şi un aviz de acces la bordul navelor) şi documente ale autovehicului (certificat de înmatriculare şi asigurare tip carte verde) care prezentau indicii de falsificare.
Documentele în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată”, uz de fals şi fals privind identitatea, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288, 290, 291 şi 293 Cop Penal, raportate la art. 33, lit. a Cod Penal.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.