Universitatea „Ovidius” din Constanța găzduiește pe data de 9 august 2012, de la ora 11.00, la sala de conferințe din sediul de pe bdul Mamaia (aripa nouă), vizita membrilor proiectului „Captains of the Seven Seas”, un proiect unic și în premieră al studenților lituanieni.
Pe data de 28 iulie a acestui an, 30 de studenți cu rezultate deosebite au fost selectați pentru a participa la proiectul „Captains of the Seven Seas”, pornind la bordul unei nave cu pânze de-a lungul țărilor din jurul Mării Negre într-o expediție menită a promova spiritul antreprenorial și a dezvolta schimburi de experiență cu tineri care au preocupări comune. Astfel, studenții lituanieni întrețin relații de afaceri cu antreprenori din Turcia, Bulgaria, România, Ucraina, Rusia și Georgia.
„Proiectul cuprinde metode și mijloace variate de promovare a companiilor – conferințe, workshop-uri, tabere, competiții, discuții cu antreprenori și dezvoltarea planurilor de afaceri. Excursiile pe mare vor încuraja spiritul antreprenorial al tinerilor și vor fi, de asemenea, o provocare pentru echipele de tineri care își dezvoltă prima afacere”, a declarat coordonatorul proiectului, scriitorul Tomas Staniulis.
Peste 350 de studenți și profesori și-au exprimat dorința de a participa la proiectul inițiat în luna mai a acestui an. Dintre aceștia, doar 160 au fost selectați să participe la prima etapă a proiectului, fiind susținuți de 50 de antreprenori și experți. După un intens ciclu de pregătire, tabere de creație și prezentări de idei de afaceri, 30 de studenți au fost selectați pentru a participa la această călătorie în urma căreia își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul antreprenorial.
„Expediția noastră este destul de dificilă, deoarece intenționăm să ajungem în Ucraina, Rusia și Georgia. Pe de altă parte, subliniem faptul că prin acest proiect promovăm relațiile pașnice și diplomatice, o misiune nobilă a tinerilor, studenților și a oamenilor de afaceri care sunt implicați”, a declarat, la rândul său, Donatas Juškus, organizatorul turului și CEO al Întreprinderii Publice „Gold of Lithuania”.
Se preconizează ca tabăra de tineret cu specific antreprenorial va dura 49 de zile și va străbate 2.000 de mile marine în mai mult de 30 de porturi din Istanbul (Turcia), Varna, Burgas (Bulgaria), Constanța (România), Yalta, Sevastopol, Feodosia, Odessa (Ucraina), Gelendzik, Sochi (Rusia), Poti și Batumi (Georgia). Expediția va reveni la Istanbul de-a lungul coastei de nord a Turciei și, astfel, în premieră, o navă lituaniană va traversa întreaga Mare Neagră.
Proiectul internațional dedicat tinerilor „Captains of the Seven Seas” este organizat de Lithuanian Business Employers’ Confederation (LVDK) și susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și de autoritățile din Vilnius. Expediția pe mare este organizată de Întreprinderea Publică „Gold of Lithuania”, faimoasă în întreaga lume pentru refacerea drumului către Holy Land în anii 2009 – 2011. Căpitanul navei este Darius Vinkevičius, care va conduce o navă istorică construită în Lituania și numită „Reliant’59”.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.