În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:
Plase de pescuit în lungime de peste 2 kilometri, confiscate în Delta Dunării
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care pescuiau cu unelte de pescuit pentru care nu erau autorizaţi, respectiv deţineau plase tip monofilament în lungime de peste 2.000 metri. În data de 15.06.2012, lucrătorii Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai A.R.B.D.D. şi ai Gărzii de Mediu, au desfăşurat două acţiuni în urma cărora au depistat doi cetăţeni români care deţineau 47 de plase tip monofilament cu o lungime de 1.800 metri. Prima acţiune a avut loc în jurul orei 08.30, în zona canalului Sontea, unde a fost identificat P.L.D. de 33 ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care deţinea într-un adăpost improvizat pe mal 45 de plase tip monofilament în lungime de 1.700 metri. A doua acţiune s-a desfăşurat în jurul orei 09.00, pe raza localităţii Mila 23, unde B.M. de 45 ani, domiciliat în localitatea Crişan, deţinea 2 plase tip monofilament în lungime de 100 metri.
În data de 16.06.2012, îm jurul orei 05.00, pe canalul Magistral a fost verificată o ambarcaţiune pescărească din fibră de sticlă cu motor ataşabil în care de aflau T.V. de 43 ani, domiciliat în judeţul Iaşi şi C.F. de 39 ani, domiciliat în localitatea Chilia Veche. În urma controlului au fost descoperite 7 plase tip setcă din aţă şi o plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri, precum şi cantitatea de 16 kilograme peşte proaspăt. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, 2 rame din lemn, un motor marca Mercury de 5 CP, 55 de plase tip monofilament şi setcă, bunuri cu o valoare de aproximativ 6.000 lei. Cantitatea de peşte, estimată la aproximativ 55 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Cei patru pescari vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv”, „deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevazute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Marinar sirian suspectat de furt, depistat în Portul Midia
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în coperare cu lucrători ai Poliţiei oraşului Năvodari au reuşit identificarea şi reţinerea unui marinar străin care sustrăsese din autoturismul unui cetăţean român suma de 700 euro. În data de 15.06.2012, în jurul orei 13.00, o echipă operativă formată din lucrători ai P.T.F. Midia şi ai Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari l-a identificat pe cetăţeanul sirian A. SALIM de 25 ani, marinar pe o navă sub pavilion Tanzania ancorată în portul Midia, despre care existau informaţii că ar fi autorul unui furt dintr-un autoturism. Respectivul marinar apelase în data de 15.06.2012, în jurul orei 01.50, la serviciile unui taximetrist din oraşul Năvodari pentru efectuarea unei curse. Profitând de neatenţia şoferului, cetăţeanul sirian i-a sustras din torpedoul autoturismului suma de 700 euro. După audierile efectuate în prezenţa comandantului navei, marinarul şi-a recunoscut fapta, înapoind integral prejudiciul de 700 euro persoanei vătămate. Marinarul sirian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin.1 şi art. 209, alin. 1, lit. g din Codul Penal.
Carte verde falsă în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Opel înmatriculat în Italia cu tichetul de inspecţie tehnică expirat şi poliţa de asigurare tip carte verde falsă. În data de 15.06.2012, în jurul orei 12.00, în portul Constanţa a fost verificat în trafic un autoturism marca Opel, înmatriculat în Italia şi condus de M.F.L. de 20 ani, domiciliat în judeţul Dolj. Verificările au stabilit faptul că respectivul autoturism avea poliţa de asigurare tip carte verde falsificată şi tichetul de inspecţie tehnică periodică expirat din data de 26.08.2011. Şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288 şi art. 291 din Codul Penal.
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Agent principal de poliţie Marius Ovidiu NICULESCU
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.