Secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat astăzi, 13 iunie 2012, la deschiderea Conferinţei „Industry Days”, organizată de Department of the Army şi U.S. Army Corps of Engineers, împreună cu Agenţia SUA de Apărare Antirachetă, US European Command şi Marina SUA, destinată prezentării oportunităţilor de afaceri oferite de implementarea Acordului dintre România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România, semnat la Washington, la 13 septembrie 2011, în ceea ce priveşte amenajarea facilităţilor din Baza de la Deveselu (jud. Olt).
În alocuţiunea sa, oficialul român a subliniat că aprofundarea cooperării pe linie economică dintre România şi SUA este un obiectiv strategic, evenimentul „Industry Days” marcând încă o etapă în implementarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi în aplicarea Acordului din 2011.
Bogdan Aurescu s-a referit la Declaraţia comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată în 2011 cu ocazia vizitei la Washington a Preşedintelui României, evidenţiind că aceasta reliefează legătura complexă dintre securitate şi dezvoltare economică. „O securitate naţională sporită creează un mediu de afaceri mai sigur şi mai atractiv (…) Promovarea de către România şi SUA a unui concept modern, multidimensional al securităţii, care include buna guvernare şi dezvoltarea umană, este de natură să creeze oportunităţi investiţionale importante” a mai declarat oficialul român.
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a exprimat satisfacţia pentru decizia Summit-ului de la Chicago privind declararea capabilităţii interimare a NATO în domeniul apărării antirachetă, subliniind că aceasta reprezintă o dovadă elocventă a solidităţii relaţiei transatlantice. În acest context, baza românească de la Deveselu, care va deveni operaţională la orizontul anului 2015, reprezintă o contribuţie concretă a României la securitatea României, a SUA şi a Alianţei.
În final, oficialul român a făcut un apel la mediul de afaceri românesc să valorifice oportunitatea de a se implica în proiect, subliniind importanţa dezvoltării şi pe linie economică a unui parteneriat strategic durabil şi reciproc avantajos cu SUA.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.