Partidul Verde, singura formaţiune din România membră a European Green Party, cere demisia imediată a directorului RATB şi a directorului general al Direcţiei Transporturi de la Primăria Capitalei. Accidentul tramvaielor din Pasajul Lujerului din această dimineaţa trebuie asumat de şefii instituţiilor menţionate şi sancţionaţi drastic, fiind un atentat grav la siguranţa călătorilor. Peste 70 de bucureşteni au fost răniţi după ce 3 tramvaie s-au ciocnit, iar 8 victime sunt în stare gravă.
Partidul Verde solicită luarea de măsuri drastice împotriva vinovaţilor în acest caz, pâna la cel mai înalt nivel, pentru o responsabilizare a tuturor factorilor decizionali care gestioneaza transportul public intens folosit de categoriile sociale cele mai vulnerabile: femei, copii şi vârstnici.
Partidul Verde întreabă reprezentanţii RATB cum de sistemul GPS nu a declanşat în dispecerat o avertizare către ceilalţi vatmani, privind blocarea traseului, mai ales într-un pasaj cu notorietate în care se ating viteze ridicate, cu periclitate sporită pentru călători? (situaţie de neconceput pentru tehnicienii dispeceratelor din alte oraşe, precum RATT-Timişoara)
Pentru Partidul Verde transportul public în comun constituie o prioritate: folosirea pe scară largă de către cetăţeni a mijloacelor de transport în comun în dauna autoturismelor proprii joacă un rol fundamental în reducerea poluării în marile oraşe, asigurând fluidizarea traficului şi eliberând benzile de urgenţă pentru serviciul de ambulanţă. Tramvaiul este recunoscut ca fiind cel mai puţin poluant mijloc de transport public urban şi folosirea lui pe scara largă reprezintă unul din punctele importante din programul electoral al Verzilor, mai ales în Capitala ţării, afectată grav de poluarea din cauza traficului de autoturisme. În ciuda faptului că a existat un precedent la Iaşi anul trecut soldat cu o pierdere omenească, măsurile de prevenţie nu s-au resimţit la niciun nivel nici în Bucureşti, nici în alte oraşe.
În timp ce în lumea civilizată viteza maximă de rulare a unui tramvai este limitată riguros de sisteme tehnice în funcţie de particularităţile traseului, în Bucureşti acest aspect este tratat cu delăsare, dovada fiind acest accident care putea uşor avea consecinţe fatale. Studiile relevă că distanţa de frânare a unui tramvai este de trei ori mai mare decât a unui automobil astfel încât prevenţia joacă un rol decisiv. O altă măsură preventivă recomandată ar fi severitatea procesului de selecţie si control al vatmanilor, pentru a atinge o cotă de eroare nepericuloasă cauzată de factorul uman.
Biroul de Presă al Partidului Verde
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.