20.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În intervalul menţionat, au fost constatate 8 infracţiuni astfel:
Unelte de pescuit interzise de lege confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 12 cetăţeni români care pescuiau din cinci ambarcaţiuni cu 52 unelte de pescuit interzise de lege.
În plasele braconierilor a fost descoperită şi cantitatea de aproximativ 63 kilograme de peşte proaspăt din diferite specii.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în data de 19.03.2012, în zona de competenţă a Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din Cernavodă, Tulcea, Chilia şi Pardina, ocazie cu care au despistat mai mulţi cetăţeni români care pescuiau cu unelte interzise de lege.
Astfel, pe fluviul Dunărea, în dreptul localităţilor Cernavodă şi Hârşova, au fost depistaţi V.M. de 44 ani, T.C. de 63 ani, F.I. de 32 ani şi T.M. de 31 ani care pescuiau din două bărci tip lotcă cu ajutorul a 8 plase monofilament din nylon şi aţă în lungime de aproximativ 415 metri.
Pe malul Dunării au fost identificaţi S.A. de 35 ani şi S.M. de 18 ani, care transportau mai mulţi saci din rafie care erau încărcaţi cu 24 plase monofilament în lungime de aproximativ 750 metri şi 35 kilograme de peşte.
Pe braţul Chilia au fost surprinşi în flagrant I.M. de 32 ani, B.I. de 30 ani şi F.B. de 23 ani, care se aflau într-o barcă din fibră de sticlă cu motor, având asupra lor 15 unelte de pescuit tip vintire.
Pe acelaşi braţ al Dunării au fost identificaţi în două ambarcaţiuni tip lotcă S.P. care deţinea 3 setci tip avă în lungime de aproximativ 90 metri, precum şi 15 kilograme de peşte şi Z.D. de 61 ani cu 2 plase monofilament în lungime de 68 metri.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Peşte transportat fără documente legale
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta peste 150 kilograme de peşte fără a deţine documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 19.03.2012, în jurul orei 11.00, pe raza localităţii Baia din judeţul Tulcea, un autoturism marca Skoda condus de O.C. de 34 ani, domiciliat în localitatea Hârşova.
În interiorul autoturismului au fost găsite 153 kilograme de peşte proaspăt din specii diferite în valoare de aproximativ 303 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de peşte care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „procurare şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Componente de vagoane furate din Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un cetăţean român care transporta cu un autoturism mai multe componente de vagoane din fier, ce fuseseră sustrase dintr-o staţie de revizie a C.F.R. Marfă.
Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 19.03.2012, în jurul orei 20.00, un autoturism marca Opel, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de A.C. de 32 ani, domiciliat în comuna Topraisar, care încerca să părăsească Portul Constanţa prin poarta de acces numărul 3.
În urma controlului, în interiorul şi portbagajul autoturismului au fost descoperite mai multe componente de vagoane din fier pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Cel în cauză a declarat faptul că a sustras cele 25 bare trăgătoare, 6 axe triunghiulare folosite la ansamblurile de timonerie frână şi 2 saburi tip DRV din zona Triaj C.F.R. a Portului Constanţa cu scopul de a le valorifica.
Piesele din fier au fost ridicate şi predate pe bază de proces verbal societăţii prejudiciate.
Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi art .209 din Codul Penal.
Infracţiune pe drumurile publice
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată.
Pe raza localităţii Hârşova a fost verificată în trafic, în data de 19.03.2012, în jurul orei 09.00, o autoutilitară marca Ford, înmatriculată în Austria, condusă de A.B. de 25 ani, care figura ca radiată din circulaţie din data de 28.02.2012.
Şoferul este cercetat penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat pe drumurile publice”.
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.