ĂĹ˝n noaptea de ĂĹ˝nviere, credincioĂ™ii merg la bisericĂ„Ć’ Ă™i iau LuminĂ„Ć’. Mai mult, Ă®n loc ca Ă®ntregul proces sĂ„Ć’ se desfĂ„Ć’Ă™oare frumos, Ă®n ordine, pentru cĂ„Ć’ este vorba despre o sĂ„Ć’rbĂ„Ć’toare sfĂ¢ntĂ„Ć’ Ă™i totul se petrece Ă®ntr-un lĂ„Ć’caĂ™ de cult, unii se calcĂ„Ć’ Ă®n picioare pentru a fi siguri cĂ„Ć’ îÙi aprind lumĂ¢nĂ„Ć’rile direct de la lumĂ¢narea preotului, deoarece ar fi mai ”curată”. CiteĂ™te mai jos cĂ¢teva simboluri Ă™i tradiĂ›ii cu privire la aceastĂ„Ć’ LuminĂ„Ć’. LumĂ¢narea se pĂ„Ć’streazĂ„Ć’ tot timpul anului, aprinzĂ¢ndu-se ori de cĂ¢te ori se abate vreo nenorocire asupra familiei, membrii acesteia fiind astfel cĂ„Ć’lĂ„Ć’uziĂ›i de luminĂ„Ć’.
LumĂ¢nĂ„Ć’rile care se aprind Ă®n noaptea de ĂĹ˝nviere simbolizeazĂ„Ć’ nemurirea, drumul creĂ™tinilor de la moarte la viaĂ›Äƒ. Astfel, se spune cĂ„Ć’ toĂ›i cei care iau parte la slujba de ĂĹ˝nviere trebuie sĂ„Ć’ aibĂ„Ć’ o lumĂ¢nare aprinsĂ„Ć’ Ă®n mĂ¢nĂ„Ć’, iar apoi sĂ„Ć’ se Ă®ntoarcĂ„Ć’ acasĂ„Ć’ cu aceasta, avĂ¢nd grijĂ„Ć’ sĂ„Ć’ nu se stingĂ„Ć’. OdatĂ„Ć’ ajunĂ™i acasĂ„Ć’, credincioĂ™ii se Ă®nchinĂ„Ć’ Ă™i sting lumĂ¢narea de pragul de sus al uĂ™ii. AceastĂ„Ć’ lumĂ¢nare se pĂ„Ć’streazĂ„Ć’ tot anul Ă™i se aprinde Ă®n caz de necaz Ă™i probleme, deoarece se spune cĂ„Ć’ ajutĂ„Ć’ la rezolvarea acestora.
ĂĹ˝n plus, unii oameni cred cĂ„Ć’ dacĂ„Ć’ reuĂ™eĂ™ti sĂ„Ć’ ajungi cu lumĂ¢narea aprinsa pĂ¢nĂ„Ć’ acasĂ„Ć’, Ă›i se va Ă®ndeplini o dorinĂ›Äƒ la care trebuie sĂ„Ć’ te gĂ¢ndeĂ™ti Ă®n acel moment, scrie Libertatea.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.