Alianța Pacienților Cronici din România lansează cea mai vastă campanie de depistare a infecției cu virusul hepatitei C, desfășurată la nivel național
Alianța Pacienților cu Afecțiuni Cronice (APCR), împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase
„Prof. Dr. Matei Balș”, cu susținerea laboratoarelor Bioclinica, Radio România și Roche România, lansează astăzi cea mai vastă campanie de testare pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C desfășurată în ultimii ani, sub sloganul: „Hepatita C nu doare. Doar ucide.”
50.000 de teste gratuite de depistare a infecției cu virusul hepatitei C vor fi puse la dispoziția celor interesați prin intermediul laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din București și a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica și partenere din toată țara.
Lista acestor laboratoare este disponibilă pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numărul de telefon 021.326.00.36, număr cu tarif normal.
Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.
Cezar Irimia, Președinte APCR, argumentează necesitatea acestei campanii: „Este foarte important să vorbim despre hepatita C, pentru că România ocupă locul 1 în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalenţă raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii1, şi locul 4 ca rată a mortalităţii cauzate de afecţiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, în condiţiile în care media europeană este de 15 decese la suta de mii de locuitori.2 La noi în ţară se află aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune că sunt infectate cu virusul hepatitei C din întreaga Europă. 1”
Campania va fi vizibilă prin numeroase canale de acoperire media precum: metroul bucureștean, panouri outdoor pe câteva artere naționale importante din județele Bacău, Iași, Piatra Neamț, Suceava, Oradea, Brașov, Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, Deva, Timișoara, Craiova, Slatina, Constanța și Brăila și inserturi în edițiile naționale ale ziarului Libertatea. De asemenea, campania va fi promovată și prin intermediul spoturilor radio difuzate pe frecvențele Radio România Actualități, Radio București, Radio România Antena Satelor și Radio România Iași.
Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” – „Ce ne face sa trecem acum la testarea pentru HCV? Raspunsul este foarte simplu: AZI avem alternativa vindecarii in cazul acestei infectii si, ca atare, si sansa prevenirii cirozei hepatice si cancerului hepatic produse de acest virus. Această campanie are ca scop depistarea precoce a infecției cu virusul hepatitei C, având in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra stării de sănătate a populaţiei, în special pe termen mediu şi lung, şi asta din cauza consecinţelor pe care le au dacă rămân netratate: ciroza hepatică şi cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinţe, este esenţial să diagnosticăm cât mai devreme şi să tratăm corect si la timp hepatita cronică C.”
„Estimările specialiştilor arată că vârful epidemiei de hepatită C în România va fi atins în jurul anului 2020, din cauza cumulării pacienţilor infectaţi înainte de anul 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje”, a mai adaugat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.