Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a organizat astazi conferinta pentru prezentarea proiectului “Harti de Hazard la Inundatii si Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Dobrogea Litoral”.
La intalnire au participat directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane, dr. ing. Vasile Pintilie, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, prefectul Eugen Bola, directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, George Papari, reprezentanti ai Romair Consulting (elaboratorul hartilor de hazard), primari ai localitatilor din judetul Constanta.
Toti cei prezenti au evidentiat importanta realizarea hartilor de cazard in scopul diminuarii riscului de inundatii la nivelul localitatilor judetului Constanta.
Hartile de hazard la inundatii, intocmite de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, vor ajuta autoritatile sa stabileasca prioritatile si sa ia decizii tehnice, financiare si politice cu privire la gestionarea eficienta a riscurilor la inundatii in cadrul bazinelor hidrografice ale acestor rauri.
Realizarea Hartilor de hazard la inundatii numite şi harti de inundabilitate creaaza conditiile realizarii de catre Consiliile Judetene Constanta şi Tulcea, a Hartilor de risc natural la inundatii.
Prin implementarea proiectului se urmareşte modernizarea sistemului de management al inundatiilor pe componentele de prevenire, de protectie şi de diminuare a efectelor acestora, in sensul prevederilor legislatiei nationale şi europene.
Maine, 31 ianuarie, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va organiza o conferinta similara destinata localitatilor din judetul Tulcea.
Informatii suplimentare:
Realizarea hărţilor de hazard la inundaţii vor sta la baza elaborării de către Consiliile Judeţene a hărţilor de risc la inundaţii (în conformitate cu prevederile HG 447 / 10 aprilie 2003 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de elaborare şi conţinutul hărţilor de risc natural la alunecări de teren şi inundaţii şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 3 / 05 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii Apelor nr. 107 / 1996 care transpune în legislaţia românească Directiva 2007/60/CE privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii). Hărţile de risc vor fi părţi componente ale documentaţiilor de amenajare a teritoriului judeţean şi vor fi detaliate în planurile de urbanism generale, zonale şi locale ale localităţilor.
• Hazardul este un eveniment ameninţător şi reprezintă probabilitatea de apariţie, într-o anumită perioadă, a unui fenomen potenţial dăunător pentru om, bunurile materiale, proprietăţi şi mediul înconjurător.
• Riscul este definit ca probabilitatea de expunere a omului şi bunurile sale la acţiunea unui anumit hazard de o anumită mărime
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.