Ambasada SUA la Bucureşti, Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM), Centrul de Monitorizare Medicală al Forţelor Armate ale SUA (AFHSC) şi ministerele Sănătăţii şi Apărării din România vor găzdui experţi internaţionali în domeniul tuberculozei (TBC) la o conferinţă de trei zile menită să sporească depistarea, prevenirea şi tratarea tuberculozei pentru a reduce incidenţa bolii în România.
„Conferinţa privind coordonarea eforturilor de a ţine sub control tuberculoza” va avea loc în perioada 19-21 martie 2013 la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, Sala Rondă. Peste 100 de profesionişti din domeniul medical vor participa la eveniment pentru a discuta despre eforturile de prevenire a bolii şi educare a cetăţenilor, cele mai noi variante de monitorizare şi tratament, actualele lipsuri ale programului anti-TBC şi continuarea tratamentului de către pacienţi.
Presa este invitată să participe la deschiderea din data de 19 martie, ora 9:00, în cadrul căreia vor vorbi: Dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii; generalul de brigadă Mihai-Marius Mureşan, şeful Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale (MApN); colonelul John Mitchell, medic şef la Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA şi Duane C. Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti. Invitat de onoare va fi Dr. Jennifer Furin, profesor de medicină la universitatea Case Western Reserve. Discursurile vor fi urmate de o conferinţă de presă care va încheia partea conferinţei deschisă reprezentanţilor mass-media.
România are cea mai mare incidenţă a tuberculozei din Uniunea Europeană. Numărul românilor cu forme de TBC rezistente la tratament se află de asemenea în creştere. Deşi aceasta este una dintre cele mai grave probleme de sănătate din România, cetăţenii ezită să se trateze pentru a nu fi stigmatizaţi. Prin urmare, organizaţiile non-profit pentru combaterea tuberculozei se confruntă cu obstacole în eforturile lor de a îmbunătăţi diagnosticarea şi tratamentul bolii în România.
„Sprijinul pe care îl oferim partenerilor noştri din ministerele Sănătăţii şi Apărării din România în lupta împotriva TBC este o prioritate a ambasadei şi a colegiilor noştri de la EUCOM. În 2012, guvernul SUA a contribuit cu peste 1,3 milioane de dolari pentru a consolida serviciile medicale din România”, a spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA Duane Butcher.
„Pentru asigurarea securităţii nu trebuie să construim ziduri, ci să folosim toate resursele noastre, fie ele diplomatice, de dezvoltare, economice, de comunicare şi militare, aşa-numita «abordare multi-instituţională». Această conferinţă este un exemplu de abordare multi-instituţională, care implică întreaga societate, întrucât am adus laolaltă specialişti în domeniul din ambele ţări pentru a găsi modalităţi de a reduce efectele TBC-ului în România”, a declarat colonelul John Mitchell, medic şef la Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA.
Centrul de Monitorizare a Sănătăţii al Forţelor Armate ale SUA furnizează la timp informaţii medicale relevante, în baza cărora se pot lua măsuri pentru a promova, menţine şi îmbunătăţi starea de sănătate a personalului militar al SUA şi al aliaţilor săi. Ca parte a misiunii sale, centrul finanţează organizarea de conferinţe mondiale pe teme medicale în cooperare cu comandamentele de luptă întrunite în vederea îmbunătăţirii capacităţii naţiunilor partenere de a elabora planuri, de a identifica şi de a acţiona în situaţii de urgenţă şi a promovării cooperării regionale. Pentru a afla mai multe despre AFHSC, vizitaţi pagina: http://bit.ly/XTXoyU.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.