„Dragi colegi,
Ne dorim o schimbare în societate. Este de datoria noastră să ne implicăm și să luptăm pentru realizarea idealurilor generației pe care o reprezentăm . Ne dorim o societate prosperă, un nivel de trai ridicat, un mediu înconjurător ocrotit. La baza contrucției unei asemenea societăți va trebui să predomine valori identitare, umanitare, vertebrale. Va fi o adevărată provocare să schimbăm mentalități, principii, sisteme, să ne cerem drepturile, să ne respectăm obligațiile, în calitate de cetățeni responsabili. Pentru realizarea acestor aspirații, munca trebuie să înceapă din timp.
O oportunitate prin care putem să ne aducem contribuția la îmbunătățirea sistemului educațional, domeniu de interes primordial pentru noi, elevii, este implicarea în programul Săptămâna Altfel. Datorită implementării acestui program, elevii din România au ocazia să se implice și să cunoască educația non-formală, un factor extrem de important în educarea copiilor și dezvoltarea personalității lor, care din păcate nu este suficient de exploatat în învățământul românesc. Programul oferă șansa elevilor de a-și deschide noi orizonturi, de a-și îmbogăți cunoștințele culturale, de lucra în echipă și de a-și descoperi noi telente, hobby-uri, chiar cunoaște persoane cu care pot avea diverse lucruri în comun.
Dragi colegi, profitați din plin de această săptămână, organizați în continuare activități cel puțin la fel de interesante precum cele din ediția trecută, apelați la reprezentanții Consiliilor Elevilor care sunt și de această dată promotorii acestui prgram, precum și la consilierii educativi pentru orice inițiativă, idee de proiect sau activitate pe care o dorește colectivul vostru. Vă urez succes și spor în această săptămână și nu uitați că lupta pentru o generație altfel începe în prezent!” a transmis Iulia Flavia Miron, Preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor
Despre Consiliul Național al Elevilor
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.