Astazi la Gradinița P.P. nr. 44 Constanța a avut loc activitatea metodică cu tema „Relația grădiniță – familie nu poate produce, singură, copii de succes”. La eveniment au participat Inspectorul Școlar General Adjunct, prof. Irinela Nicolae, Inspectorul Școlar pentru Educație Timpurie, prof. Elena Bălosu, Carmen Lungu – director Crucea Roșie Constanța, Laura Halmache – Asistent Direcția de Sănătate Publică Județeană, Mădălina Belcin si Elena Stambuli de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Adina Popescu – director Infopress Tv Romania metodiști și coordonatori ai cercurilor pedagogice din învățământul preșcolar constănțean.
Întâlnirea a început cu o demonstarție a copiilor de succes: Bogăție Darius de la Grădinița 44 și Denisa Ștefania Lucan – Volunrat Crucea Roșie. Apoi s-a vorbit despre relația grădiniță – familie și cine poate ajuta la producerea copiilor de succes.
Forţa pentru creştere este internă şi îi aparţine copilului, dar pentru o dezvoltare armonioasă este nevoie de un mediu asigurator, constant, coerent şi propice de care el să beneficieze în mod firesc. Acest mediu se construieşte din relaţia tuturor influenţelor educative şi de aceea este într-o dinamică permanentă. Mediul educativ pentru copilul preşcolar este susţinut de către familie, grădiniţă, comunitate şi de relaţia ce se stabileşte între acestea. Relaţia dintre factorii principali ai mediului educativ este dinamică, într-o permanentă construcţie. Relaţia pedagogică este o variabilă de relaţie umană cu înţelesul de interacţiune pentru atingerea scopurilor educaţiei, ca interacţiune ea funcţionează într-o situaţie pedagogică, aceasta fiindu-i suport, în care se întâlnesc şi se confruntă mai multe „forţe” rezultate din comportamentul profesorilor şi al elevilor, precum şi din condiţiile generale şi specifice ale acţiunii educative.
Necesitatea abordării parteneriatului dintre cele trei mari „instituţii”: şcoală, familie şi comunitate atrage după sine o mare colaborare şi responsabilitate din partea fiecăreia dar ceea ce e important e că toate sunt direcţionate şi canalizate asupra COPILULUI. “A educa înseamnă a adapta copilul la mediul social adult, ţinând seama de natura sa proprie, de posibilităţile individuale de asimilare, înseamnă a face apel la mijloacele, metodele şi procedeele care corespund trebuinţelor copilului. A educa înseamnă răbdare şi insistenţă, înseamnă o muncă cotidiană continuă. Pentru a forma copii de succes este nevoie de părinți inteligenți si educatoare fascinante care sa creeze magie.”, ne-a declarant Loredana Manolache, director Gradinita 44 Constanța.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.