La cinci ani de la izbucnirea pandemiei din cauza coronavirusului, China se confruntă cu o nouă amenințare din partea unui patogen care provoacă simptome asemnătoare COVID-19,
Conform unui raport recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în multe țări din emisfera nordică, ratele de îmbolnăvire cu gripă și infecții respiratorii acute au crescut în ultimele săptămâni, depășind nivelurile de bază obișnuite pentru acest sezon. Activitatea gripei sezoniere este ridicată în numeroase țări, iar tendințele virusului sincițial respirator (RSV) variază în funcție de regiune. Recent, a existat un interes sporit față de cazurile de metapneumovirus uman (hMPV) din China, inclusiv sugestii că spitalele ar fi copleșite. OMS menționează că hMPV este un virus respirator comun care circulă în multe țări în perioada iernii până în primăvară.În prezent, în unele țări din emisfera nordică temperată, ratele bolilor asemănătoare gripei (ILI) și/sau infecțiilor respiratorii acute (IRA) au crescut în ultimele săptămâni și sunt peste nivelurile de referință, urmând tendințele sezoniere obișnuite.Conform datelor publicate de China până pe 29 decembrie 2024, infecțiile respiratorii acute au crescut în ultimele săptămâni, la fel și detectările de gripă sezonieră, rinovirus, RSV și hMPV, în special în provinciile nordice.
Metapneumovirusul uman, sau HMPV, este un virus respirator care provoacă simptome similare răcelii comune și gripei. Deși boala este de obicei ușoară, aceasta poate duce la complicații grave, cum ar fi pneumonia, în special la sugari, la persoanele în vârstă și la cele cu un sistem imunitar slăbit.
Virusul nu este nou, dar a atras atenția pe fondul creșterii numărului de cazuri, în special la copiii sub 14 ani din nordul Chinei.
Identificat pentru prima dată în 2001, HMPV care se răspândește prin aer sau prin contactul cu suprafețe contaminate. Infecțiile au fost identificate anterior în diferite țări, inclusiv în Marea Britanie.
Simptomele includ tuse, febră, congestie nazală și oboseală, cu o perioadă de incubație de trei până la șase zile. Spre deosebire de coronavirus și COVID-19, nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru HMPV. Tratamentul implică în principal gestionarea simptomelor.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.