Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor a participat vineri, 15 iunie 2012, cu Ministrul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Liviu Marian Pop, și consilierul ministrului pentru relația cu elevii, Albert Craiu, la videoconferința pe tema bacalaureatului din anul școlar 2012-2013.
Reprezentanţii elevilor și-au exprimat opinia cu privire la structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2013. Aceştia au hotărât aplicarea prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 care stipulează o formulă de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, cu menţiunea că modificarea vizată pentru 2016, respectiv trecerea la transdisciplinaritate, să se facă treptat.
Consiliul Național al Elevilor va aplica chestionarul adresat elevilor de clasa IX-XI pentru aflarea opiniei acestora cu privire la structura examenului național de bacalaureat din anul școlar 2012-2013.
Agenda întâlnirii a cuprins și trecerea în revistă a activităților Consiliului Național al Elevilor prezentate în strategia de dezvoltare instituțională din anul 2012-2013, adoptată în cadrul Adunării Generale, precum: eradicarea violenței din școli și a consumului de etnobotanice, introducerea tehnicilor motivaționale pentru elevi, scăderea ratei abandonului școlar, recunoașterea voluntariatului și schimbarea sancțiunilor financiare cu cele disciplinare.
De asemenea, reprezentanții elevilor au adus în discuție și alte probleme cu care se confruntă colegii lor și la care lucrează pentru a aduce soluții. Scăderea numărului de locuri pentru elevi la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, criteriile de acordare a burselor, lipsa rampelor de acces pentru elevii cu dificultăți locomotorii în fiecare școală și prezența reprezentanților elevilor în Consiliile de Administrație la nivelul fiecarei unități de învățământ sunt doar câteva din aspectele prezentante de conducerea Consiliului Elevilor consilierului ministrului educației.
Această întâlnire este prima dintr-o serie stabilită cu reprezentanții MECTS, dovedindu-se a fi una deosebit de benefică, urmând ca, pe viitor, dialogul între CNE și MECTS să rămână deschis și la fel de avantajos.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.