Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean bulgar care intrase ilegal în România prin trecerea frauduloasă a frontierei prin” zona verde”.
Cetăţeanul bulgar a beneficiat de complicitatea a doi conaţionali, care l-au preluat cu un autoturism marca Mercedes pentru a-l transporta în Cehia.
În data de 18.05.2013, începând cu ora 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa au monitorizat un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau trei bărbaţi.
În jurul orei 06.35, în apropierea frontierei cu R. Bulgaria, autoturismul în cauză a fost oprit de un echipaj al S.P.F. Băneasa.
Verificările au stabilit faptul că toţi cetăţenii sunt de naţionalitate bulgară, cu vârste de 26, 40 şi 44 ani.
Doi dintre ei au trecut legal frontiera prin P.T.F. Ostrov cu autoturismul marca Mercedes, iar cel de-al treilea a traversat „frontiera verde”, la adăpostul întunericului, în apropierea satului Almalău din judeţul Constanţa.
Din verificări suplimentare la Centrul de Contact Giurgiu a fost stabilit faptul că cetăţeanul bulgar care a încălcat regimul frontierei de stat avea interdicţia de a părăsi statul bulgar începând cu data de 19.10.2009.
Cetăţeanul bulgar a declarat faptul că a fost nevoit să plătească suma de 500 euro pentru a fi transportat în Cehia, de cei doi conaţionali.
În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, respectiv „complicitate la intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001 raportat la art. 26 Cod Penal.
Rucsacuri şi triciclete, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, marfă susceptibilă a fi contrafăcută, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei, dacă produsele ar fi originale.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv municipiul Iaşi.
În primul container au fost descoperite 720 de rucsacuri, iar în al doilea container au fost găsite 70 de triciclete şi 36 de articole reprezentând mobilier din lemn pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.
Marfa, evaluată la aproximativ 93.000 lei, purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean egiptean, în vârstă de 46 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv un cetăţean român de 51 ani, cu domiciliul în municipiul Iaşi, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Plase de pescuit confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care desfăşurau actvităţi de pescuit cu şapte plase tip comercial, fără a îndeplini condiţiile legale.
În data de 17.05.2013, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe P.I. de 42 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta cinci plase din aţă tip monofilament, în lungime de aproximativ 200 metri, cu captură de peşte în ele.
Plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie” şi „deţinere şi folosire a uneltelor de pescuit tip comercial de către persoane neautorizate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.