Proiectul „Consiliul Naţional al Elevilor – factor al democratismului educaţional” aflat la ediţia a II-aîşi propune continuarea experienței dobândite în cadrul primei ediții si formarea membrilor Consiliului Naţional al Elevilor din toate substructurile pentru exercitarea responsabilă a drepturilor democratice, a statusului şi rolurilor lor sociale.
Evenimentul de anul acesta va debuta în perioada 30 martie – 1 aprilie 2012, la Deva, când va avea loc lansarea oficială a celei de a doua ediții a proiectului, finanţată, atât lansarea cât şi proiectul în sine, de Autoritatea Națională de Sport și Tineret şi fiind inițiat de Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Hunedoara și susţinut de Inspectoratele Școlare din cele două județe.
Andrei Bogdan Petre, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor declară: ”Este o mare bucurie pentru noi să vedem că implementarea proiectului de anul trecut a fost un real succes. Anul acesta, la cea de-a doua ediție a proiectului, avem așteptări cel puțin la fel de mari: acțiuni desfășurate la nivel județean cu impact puternic asupra comunității, acțiuni care la nivel național au ca și beneficiari direcți mii de elevi din țară”
Consiliul Naţional al Elevilor urcă încă o treaptă pe scara realizării scopului pentru care a fost creat, acela de a reprezenta un factor important al democratizării şcolii şi a relaţiilor profesor-elev, dar și de a crește gradul de implicare activă în societate în rândul elevilor. Cele mai bune proiecte dezvoltate vor fi premiate la Școala de Vară ”CNE-factor al democratismului educational”.
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.