Dosarele pentru obținerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot fi depuse și online la adresa de e-mail: ajutoareincalzire@dgas-ct.ro.
Pentru orice nelămuriri sunați la numerele de telefon: 0341.454.669 și 0341.448.530, sau trimiteți email pe adresa ajutoareincalzire@dgas-ct.ro.
Termenele lunare de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire sunt: până pe data de 20 a fiecărei luni pentru a putea fi luați în evidență cu luna respectivă (pentru a beneficia începând cu luna noiembrie 2021, cererile se depun până pe data de 20 noiembrie inclusiv).
Familiile sau persoanele singure care au încheiat contracte individuale cu furnizorul de energie termică (RADET) sau gaze naturale (ENGIE), precum și cei care se încălzesc cu lemne de foc sau curent electric, depun cererile individual, iar familiile sau persoanele singure care fac parte din asociații de locatari/proprietari depun prin intermediul reprezentantului asociației.
Tranșe de venit net /membru de familie sau persoană singură
procentuală din
buget stat/membru
de familie
buget stat/persoană
singură
10 %
Mențiuni foarte importante: Ajutorul pentru energia termică în sistem centralizat se acordă doar în limita unor consumuri maxime stabilite de guvern, în funcție de lună și de numărul de camere, după cum urmează:
Tabel cu consumuri maxime pentru care se acordă ajutorul
Valoare Ajutor = procent ajutor Guvern x consumul defalcat de asociația de proprietari pe consumatori individuali sau consumul titularului de contract individual de furnizare ( Gcal ) x prețul local pentru populație al gigacaloriei ( Gcal ).
Notă: În situația în care consumul efectiv realizat la căldură este mai mic decât consumul maxim compensat (din tabel), în formula de calcul de mai sus se trece consumul efectiv realizat; în situația în care consumul efectiv realizat este mai mare sau egal cu consumul maxim compensat (vezi tabelul), în formula de mai sus se trece consumul maxim compensat (din tabelul de mai sus).
procentuală din buget stat/membru
( în lei/lună )
din buget stat/membru
procentuală
din buget stat/persoană
Condiții de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței
5.1 Lista bunurilor care se iau în calcul la stabilirea dreptului la ajutor de încălzire (deținute în proprietate sau folosință)
Notă: – bunurile se iau în calcul cumulat, pentru întreaga familie pentru care se solicită ajutorul de încălzire. Deținerea a cel puțin unuia dintre bunurile menționate mai jos conduce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței.
1
Depozite bancare
5.2. Acte necesare în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței
Toți solicitanții de ajutor de încălzire, indiferent de tipul acestuia (energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, combustibil solid/petrolier, energie electrică), este obligatoriu să depună, pe lângă formularul de cerere, următoarele acte doveditoare:
Dovada privind modalitatea în care solicitanții de ajutor de încălzire locuiesc la adresa menționată in formularul de cerere se face, după caz, cu unul din următoarele documente doveditoare (în copie):
Notă: contractul de comodat nu trebuie autentificat la notar; toate contractele, de orice tip, trebuie să fie valabile.
Pentru fiecare din membrii familiei menționați în formularul de cerere se vor depune următoarele documente (în copie):
Notă: actele de identitate trebuie să fie valabile.
Se vor atașa actele doveditoare menționate în coloana “acte doveditoare” de la cap. 5 din formularul de cerere, pentru toate persoanele menționate în cerere care realizează categoriile respective de venituri, respectiv:
La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de șomaj, indemnizații, alocații și ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligații legale de întreținere și alte creanțe legale, cu excepția:
ATENTIE!
În situația in care veniturile realizate de membrii familiei menționați în formularul de cerere sau de persoană singură sunt anuale sau periodice, pentru stabilirea venitului net lunar se calculează media lunară a acestora în raport cu perioada pentru care au fost acordate;
Persoanele care beneficiază de pensii trebuie să declare toate tipurile de pensii pe care le primesc.
Persoanele care beneficiază de ajutor de șomaj trebuie să declare cuantumul ajutorului încasat în luna anterioară depunerii cererii și trebuie să depună un nou formular de cerere actualizat în momentul în care încetează dreptul la ajutorul de șomaj.
Se declară toate tipurile de alocații și indemnizații dar nu se solicita adeverințe de la Agenția Județeană de Plăti și Inspecție Socială pentru alocația de stat, alocația de plasament, indemnizații de hrană;
Salariații Direcției generale de asistență socială Constanța, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, medicii și asistenții medicali de la cabinetele școlare și de la grădinițe nu trebuie să depună adeverințe de venit eliberate de D.G.A.S. Constanța, dar declară toate veniturile nete obținute;
Veniturile obținute din străinătate se declara la codul de venit 70 de la cap. 5 din formularul de cerere, atașându-se copie după contractul de muncă;
Atenție! Chiar dacă autoturismul are vechime mai mare de 10 ani, trebuie dovedit acest lucru prin actul menționat mai sus.
Toate actele doveditoare, împreuna cu formularul de cerere, se vor introduce într-un dosar cu șină. Asociațiile de locatari/proprietari vor depune câte un dosar pentru fiecare familie/persoană solicitantă. Se completează obligatoriu pe ultima pagină din formularul de cerere, care sunt actele care au fost depuse la dosar.
II Suplimentul pentru energie
Familiile al căror venit net mediu/membru de familie este de până la 1.386 lei și persoanele singure ale căror venit net este de până la 2.053 lei beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:
Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului, și se plătește astfel:
Suplimentul pentru energie poate fi solicitat împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinței sau separat, atunci când sunt îndeplinite condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzire.
Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.
În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.
Exemplu: o familie cu 5 membri și venituri de de 199 lei/persoană care utilizează pentru încălzire energie termică în sistem centralizat, pentru iluminat și aparate electrocasnice utilizează energie electrică și pentru prepararea hranei utilizează gazele naturale, poate beneficia de:
MENTIUNI FOARTE IMPORTANTE
Formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-urile Primăriei municipiului Constanța și al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța ( Ajutoare pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2021 – 2022 ) sau pot fi ridicate începând cu data de 21.10.2021 din următoarele locații:
– Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4;
– Clubul pentru pensionari situat pe Șoseaua Mangaliei, nr. 86A;
– Clubul pentru pensionari situat pe strada Zorelelor, nr. 69bis ( intersecție cu b-dul Mamaia );
– Sediul administrativ al Campusului social Henri Coandă.
Termene si condiții de depunere
Cererile se depun după cum urmează:
Dosarele pentru obținerea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot fi depuse on line la adresa de e-mail ajutoareincalzire@dgas-ct.ro .
Pentru orice nelămuriri sunați la numerele de telefon: 0341454669 și 0341448530, sau trimiteți email pe adresa ajutoareincalzire@dgas-ct.ro .
Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței sunt obligați să comunice primarului orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia în termen de 5 zile de la data modificării. Modificările sau, după caz, încetarea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinței se fac începând cu luna următoare celei în care au intervenit.
Definiții:
Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale, în scopul vădit de a obține foloase materiale necuvenite, constituie infracțiune de fals, uz de fals sau înșelăciune, după caz, și se pedepsește potrivit dispozițiilor codului penal.
Declararea incorectă a componenței familiei, a veniturilor membrilor acesteia, precum si a bunurilor deținute, precum și necomunicarea oricărei modificări intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea, se sancționează cu amendă între 500 si 2000 lei.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.