La ora actuală, insomnia reprezintă, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă omul modern. Statisticile arată că dormim cu 20% mai puţin faţă de acum 100 de ani, 30% din populaţie se confruntă cu această tulburare, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse la insomnie decât bărbaţii.
Motivele sunt diverse, însă cele mai des întâlnite sunt stresul, supranumit şi “boala secolului”, dependenţa tot mai mare de tehnologie şi confuziile tot mai dese pe care le are creierul nostru atunci când trebuie să distingă ziua de noapte.
De puţine ori afecţiunile sunt de natură medicală, de cele mai multe ori nu reuşim să dormim din cauza factorilor psihologici. Specialiștii avertizează că, înainte să luăm somnifere fără prescripţie, trebuie să identificăm dacă insomnia s-a instalat din cauze medicale sau psihologice. Dacă nu putem dormi din cauză stresului, atunci există câteva metode rapide prin care ne putem relaxa şi vom putea dormi liniştiţi chiar şi 8-10 ore.
Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc, de câţiva ani, autohipnoza ca metodă foarte eficientă şi rapidă prin care putem scăpa de insomnii. Autohipnoza este extrem de simplă și de eficientă în același timp, permițându-ne atât să ne relaxăm profund cât și să realizăm transformări mentale și emoționale. O tehnică foarte simplă, care ajută la un somn profund, este următoarea:
Cu minim 30 minute înainte de somn, nu mai utiliza telefonul, tableta, computerul sau televizorul;
Citește o carte la o lumină difuză, cum ar fi lumina veiozei;
Când vrei să dormi, închide ochii și menține atenția asupra respirației;
Pune vârful limbii pe gingia de sus, chiar deasupra dinților și ține acolo tot timpul exercițiului;
Expiră complet pe gură și scoate un ușor sunet când faci asta;
Închide gura și inspiră ușor pe nas numărând până la patru;
Menține respirație numărând până la șapte;
Expiră complet pe gură numărând până la 8 scoțând același sunet ca la prima expirație;
Repetă acest proces de patru ori;
În tot acest timp, trebuie să menținem mintea și atenția relaxate, ca și cum cu fiecare inspirație, aducem o senzație de moleșeală fizică și mentală în trup și minte, relaxându-te tot mai mult.
Autohipnoza este folosită, de asemenea, şi pentru modificarea greutăţii corporale, pentru a ne lăsa de fumat, pentru a creşte stima şi încrederea în sine, pentru a scăpa de atacuri de panică, anxietate, fobii sau stres, pentru a gestiona sau a controla durerile, pentru a ne îmbunătăţi viaţa sexuală sau sentimentală etc.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.