40% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăți în găsirea candidaților potriviți pentru posturile vacante, arată cea mai recenta ediție a studiului unei cunoscute companii de resurse umane privind Deficitul de talente. Pe locul întâi în topul posturilor vacante pe care angajatorii le consideră cel mai greu de ocupat se situează meseriașii calificați.
Luni, 30 iunie 2014 a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Califică-te pentru o șansă reală pe piața muncii!” la care au participat reprezentanți ai firmelor din diferite domenii (auto, morărit/panificație, alimentație/comerț, resurse umane), reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai instituțiilor publice. Aceștia au dezbătut importanța serviciilor de sprijin în favoarea angajării șomerilor, dar și a importanței parteneriatului real dintre furnizorul de astfel de servicii și firme.
Proiectul este implementat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în perioada 1 aprilie 2014 – 30 septembrie 2015 și urmărește atragerea și menținerea pe piața muncii a persoanelor inactive, a șomerilor (în special șomerilor de lungă durată), a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a persoanelor care au părăsit timpuriu școala, prin promovarea unor măsuri active in domeniul ocupării în Regiunea București-Ilfov.
Circa 324 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din București și Ilfov vor beneficia în cele 18 luni ale proiectului de servicii de consiliere și susținere în vederea găsirii unui loc de muncă.
Un număr de 298 de persoane vor fi calificate în meserii cerute pe piața muncii:
o Sudor (calificare nivel 1)
o Sculer matrițer (calificare nivel 2)
o Mecanic auto (calificare nivel 2)
o Comerciant vânzător mărfuri alimentare (calificare nivel 2)
o Îngrijitor bătrâni la domiciliu (calificare nivel 1)
o Îngrijitor bolnavi la domiciliu (calificare nivel 2)
o Patiser (calificare nivel 1)
o Brutar patiser preparator de produse făinoase (calificare nivel 2)
o Competențe antreprenoriale (specializare)
o Contabilitate primară (specializare)
o Operator introducere, validare si prelucrare date (inițiere)
Estimăm ca până la finalul proiectului un număr de 49 de persoane vor fi angajate și menținute pe piața muncii.
Simona Carobene, managerul proiectului a declarat: “Dorim să oferim persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă oportunitatea unei dezvoltări profesionale și personale prin facilitarea participării la cursuri de calificare. O persoană care se adresează centrului nostru de servicii trece printr-un parcurs de informare asupra locurilor de muncă disponibile, beneficiază de consiliere privind locul de muncă potrivit profilului personal, este orientată către un curs de formare gratuit și sprijinită în pregătirea cv-ului și participarea la interviu în vederea angajării”.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa începând din această lună la sediul centrului de servicii de ocupare al Fundației Dezvoltarea Popoarelor din Sos Fundeni nr 180, tel: 021255.22.58/61, mobil 0742.016.798, email: cursuricalificare@fdpsr.ro, de luni până vineri între orele 9-16.
Proiectul ”Califică-te pentru o șansă reală pe piața muncii” are un buget de 2.037.322 lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni! Axa prioritară 5 ”Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.1 – “Dezvoltarea și promovarea măsurilor active de ocupare”. ID: POSDRU/134/5.1/G/130409.
Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 1996 a cărei misiune este de a oferi oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională, persoanelor aflate în situaţie de risc social. FDP este furnizor recunoscut de formare profesională, oferă o gamă variată de cursuri de calificare cu un nivel calitativ ridicat, având o experiență de peste 5 ani în domeniu, calificând până în prezent peste 700 de persoane. Mai multe detalii pe www.fdpsr.ro.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.