Omul trăiește cu acel gând eronat, potrivit căruia nu ştie să deseneze, astfel temerile emisferei cerebrale stângi, gândirea ei logică, împiedică exprimarea creativităţii înnăscute. Calea cea mai uşoară de a te convinge despre creativitatea ta, durează numai 3 zile de workshop de desen cu emisfera dreaptă.
Îndrumătorul cursului va fi Szalontai Mihály Gyopárka, trainer oficial de desen cu emisfera dreaptă, formator acreditat pe Desen cu Emisfera dreapta care a studiat in Budapesta tehnicile si exercitiile necesare predarii mai departe a acestui curs deosebit, cu profesori acreditati in USA, tara de unde a pornit aceasta scoala. Timp de 10 ani, in Ungaria, a organizat cursuri, care au avut ca scop dezvoltarea si accesarea partii drepte a emisferei cerebrale. De patru ani s-a reintors in Romania, pastrandu-si viziunea de-a transmite oamenilor ceea ce a invatat si descoperit prin practicarea desenului cu emisfera dreapta!
Workshopul de desen cu emisfera dreaptă se va desfășura începând de vineri, 9 august 2019, între orele 16:00 – 21:00, sâmbătă, 10 august 2019, între orele 09:00 – 18:00 până duminică, 11 august 2019, între orele 09:00 – 18:00. Locul de desfășurare a cursului va fi anunțat fiecărui cursant înscris.
Inscrieri-cursdedesen1@gmail.com , Telefon-0758482621
Desenul este o abilitate de bază care necesită câteva componente, dar după achiziționarea acestora omul va fi capabili să deseneze. Pentru a avea abilitățile de bază de a putea desena o persoană, un peisaj sau un obiect este nevoie de achiziționarea a cinci abilități secundare. Aceste deprinderi sunt legate de percepție. -Percepția marginilor -Percepția spațiului -Percepția condițiilor -Percepția luminilor și a umbrelor -Percepția întregului. În imaginea pentru artă mai este nevoie de două componente, cum ar fi: -desenarea din memorie -desenarea din imaginație și împreună cele șapte deprinderi asigură capacitatea de a desena.
La finalul workshopului cursantul va deveni posesorul a patru abilităţi, iar cea de-a cincea va rezulta automat din cele patru. Abilitatea de a desena ,poate fi învățată de oricine iar pilonul de bază ar fi viziunea artistică pe care o poți asimila în cadrul acestui curs unde vei învăța prelucrarea artistică a informației vizuale. Abilitatea de a desena , catalogată ca fiind mistică, are la bază capacitatea umană de a comuta starea obișnuită într-o altă stare vizual-receptivă și anume să trecem din modul emisferei stângi în modul emisferei drepte.
Desenul , pe lângă faptul că, este util și interesant, deschide alte căi: dezvoltă capacitățile, crește stima de sine, dezvoltă capacitatea de a lua decizii și de a rezolva problemele, dezvoltă creativitatea Exercițiile cursului de desen vizează . dezvoltarea capacităților perceptive și nu tehnicile, astfel va apărea, propriul stil valoros de desen.
În cadrul workshopului se abordează și desenarea portretului care este o temă potrivită pentru emisfera dreaptă specializată în recunoaștera fețelor și pe distingerea fină care asigură asemănarea. În al doilea rând desenarea fețelor ajută în întărirea simțului proporțiilor deoarece proporțiile sunt partea integrantă a desenării portretului. În al treilea rând desenarea portretului este un exercițiu pentru ignorarea simbolismului înrădăcinat. În sfârșit, dar nu în ultimul rând realizarea portretului oferă o adevărată plăcere și va demonstra în mod convingător emisferei stângi mereu critică posesia unor aptitudini pentru desen.
Cursul de desen cu emisfera dreaptă are ca obiectiv pe lângă desenul propriu-zis, dezvoltarea creativității, ajutând cursantul ca în viitor să treacă mai ușor peste obstacolele vieții, în managementul afacerilor defapt demonstrând idea de stare naturală a creativității.
Szalontai Mihály Gyopárka afirmă că: “Acest curs oferă instrumentele necesare pentru exploatarea creativității și astfel putem intra într-o stare inventivă și plină de gânduri a minții. Dacă învățăm să pătrundem în acea parte a minții care întărește gândirea intuitivă și creativă, vom învăța idea de bază a artelor vizuale, aceea de a așeza pe hârtie ceea ce vedem. Desigur afirmaţia ,,Practica ne face meşter mare” este adevărat dar fără o bază solidă nu putem construi nimic. În cadrul cursului cu emisfera cerebrală dreaptă în fiecare zi vom începe cu diferite exerciții și vom încheia ziua cu ,,o operă de artă”.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.