Miercuri, 2 martie 2016, începând cu ora 14:00, la Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, se vor desfasura o serie de evenimente organizate cu participarea lui Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Federală Germană. Conferința publică „Problemele Europei” va fi urmată de prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” și de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.
Volumul “Pe trecerea timpului” de Emil Hurezeanu ilustrează evoluția societății românești în ultimii 20 de ani, prin analize ale evenimentelor interne și externe din perspectivă politică, socială, civică și culturală. Lucrarea oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul României. Volumul este scris cu o subtilă ironie, deja cunoscută publicului din emisiunile TV în care Emil Hurezeanu a fost realizator.
„Dacă nu mă-nşel, Emil Hurezeanu n-a ieşit niciodată pe primul loc în vreun top al jurnaliştilor autohtoni. Din punctul meu de vedere e singurul care ar fi meritat-o. Înainte de toate, vorbeşte foarte bine limba română. Nu doar corect, ci nuanţat, precis, expresiv. În al doilea rând, e un om cultivat (…). În al treilea rând, e cineva care gândeşte: se informează, evaluează atent, construieşte ipoteze, caută explicaţii şi sensuri. În al patrulea rând, e un domn bine-crescut. Ştie să fie ferm fără să ofenseze, ştie să fie îngăduitor cu opinia celuilalt fără să fie flasc. În al cincilea rând, are umor: surâde convingător, are aplomb, are replică. În al şaselea rând, are virtutea rară de a asculta cu amenitate ce spune interlocutorul. Spun bine: „virtutea de a asculta“. Majoritatea colegilor săi se prefac doar că ascultă, căutând, în gând, argumente învingătoare pentru intervenţia următoare. În al şaptelea rând, Emil Hurezeanu e cineva care, dincolo de faptul că ştie o mulţime de lucruri, are – şi se vede – o compactă experienţă de viaţă, ceea ce îl fereşte de superficialitatea agresivă a numeroşilor scribi juvenili, netrăiţi, care înţeleg gazetăria ca pe un fel de a distribui dosuri de palmă în dreapta şi-n stânga, în numele a nimic,” a declarat Andrei Pleșu.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.