Vineri, 26.10.2018, în intervalul orar 10.00-11.00, Primăria Municipiului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Doborgea” al județului Constanța va desfășura un exercițiu în cartierul Faleza Sud, la Liceul teoretic „Lucian Blaga”, cu tema: Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor liceului „Lucian Blaga” în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.
La ora 10.20 se va introduce, prin mijloacele de alarmare din zonă, semnalul „Alarma la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, pentru alarmarea populației în urma producerii unui accident chimic cu posibile efecte în afara amplasamentului operatorului economic sursă de risc. La terminarea exercițiului va fi transmis semnalul „Încetarea alarmei” care constă într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
Exercițiul are ca scop pregătirea cadrelor didactice, a personalului administrativ și a elevilor Liceului „Lucian Blaga” în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii unui accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.
Pe timpul desfășurării exercițiului, în zona Liceului „Lucian Blaga”, vor fi restricții de circulație.
Informăm cetățenii din zonă că este doar un exercițiu, dar trebuie să respecte indicațiile reprezentanților instituțiilor și ale autorităților publice implicate.
În urma unui accident chimic, se formează un nor toxic , care poate să acţioneze timp de câteva minute sau ore, în funcţie de situaţia meteorologică locală, pe direcţia de deplasare a vântului.
Recomandări în cazul unui astfel de accident
În situaţia în care aţi fost surprinşi de norul toxic sau aţi luat la cunoștință de comunicatul dat de autorităţile competente pe posturile de radio şi televiziune :
Mijloace de protecție a căilor respiratorii care se pot improviza din materiale aflate la îndemână:
De reținut! Aceste mijloace nu oferă protecție dacă se stă în atmosferă contaminată mai mult de 3-7 minute. De aceea, cea mai bună metodă de protecție este părăsirea zonei contaminate.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.