Petrom şi Fundaţia NESsT vor oferi informaţii celor care doresc să participe în competiţia Fabricat în Ţara lui Andrei
Întâlnirea de informare care va avea loc joi, 14 februarie, la Hotel Maria din Constanţa
Fabricat în Ţara lui Andrei este cea mai mare competiţie de afaceri sociale, cu finanţări în valoare totală de până la 350.000 euro
Competiţia se adresează celor care au o idee de afacere ce îşi propune să creeze locuri de muncă şi să rezolve o problemă socială în comunităţile din România.
10 afaceri sociale vor fi finanţate de Petrom cu granturi în valoare totală de 350.000 de euro.
Constanţa, 14 februarie 2013 – Pe 14 februarie, la Constanţa încep sesiunile de informare adresate celor care au o idee de afacere ce îşi propune să creeze locuri de muncă şi să rezolve o problemă socială în comunităţile din România.
În perioada 11 – 20 februarie, reprezentanţii Petrom şi experţii Fundaţiei NESsT vor răspunde întrebărilor tuturor celor care doresc să participe în competiţie.
Fabricat în Ţara lui Andrei este deschisă atât antreprenorilor, cât şi ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor şi întreprinderilor individuale. Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 29 ianuarie – 4 martie 2013, pe site-ul www.taraluiandrei.ro.
Sesiunea de informare va fi organizata luni, 14 februarie, la Hotel Maria din Constanţa, în intervalul orar 10.00 – 14.00.
Toţi cei care doresc să adreseze întrebări echipei Fabricat în Ţara lui Andrei, trebuie să îşi confirme prezenţa printr-un telefon la numărul 021 528 21 23 sau printr-un e-mail la fabricat@taraluiandrei.ro.
În cadrul acestei întâlniri participanţii vor afla detalii despre:
conceptul de afacere socială şi evoluţia acestuia în România;
modelul de business social şi şansele pe care acesta le are ca să contribuie la dezvoltarea economică a ţării noastre;
cine se poate înscrie în Fabricat în Ţara lui Andrei;
detalii despre completarea formularelor de aplicare;
detalii despre procesul de evaluare şi criteriile de selecţie, etapele de proiect.
De asemenea, echipa Fabricat în Ţara lui Andrei va răspunde la întrebările celor interesaţi.
„Fabricat în Ţara lui Andrei are două obiective majore: să creeze locuri de muncă şi să rezolve o parte din problemele sociale ale comunităţilor româneşti. Am organizat aceste întâlniri informative pentru a vorbi despre afacerile sociale şi despre cum pot deveni o soluţie pentru problemele societăţii româneşti.” – declară Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.
Cei interesaţi să afle mai multe detalii despre competiţie, au oportunitatea de a participa la întâlniri de informare organizate de reprezentanţii Petrom şi experţii NESsT. Acestea vor avea loc în 5 oraşe:
Luni, 11 februarie, 10:00 – 14:00 Craiova – Hotel Europeca
Miercuri, 13 februarie, 10:00 – 14:00 Bucureşti – Hotel Novotel;
Joi, 14 februarie, 10:00 – 14:00 – Constanţa, Hotel Maria;
Luni, 18 februarie, 10:00 – 14:00 – Bacău, Hotel President;
Miercuri, 20 februarie, 10:00 – 14:00 – Oradea, Hotel Continental.
Pentru mai multe informaţii despre competiţie, vă rugăm să accesaţi www.taraluiandrei.ro.
Despre Ţara lui Andrei
Ţara lui Andrei susţine proiecte inspirând comunităţile din România să intre în acţiune şi să-şi schimbe viaţa în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Valorile Ţarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzator, educaţia (non-formală) şi inovaţia.
Ţara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluţii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-şi transforma iniţiativele în realitate. Cetăţenii Ţării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientaţi către soluţii.
Grupul Petrom
Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 7,7 miliarde de euro în ultimii şapte ani.
Grupul exploatează în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (în România 786 milioane barili echivalent petrol) şi are o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone la sfârşitul lunii iunie 2012. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom. Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, OMV Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, OMV Petrom a început operaţiunile comerciale la centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi la parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.
În anul 2011 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5.336 milioane euro, EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1.165 milioane euro.
OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. În Explorare şi Producţie, OMV activează în două ţări de bază, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. În Gaze şi Energie, OMV a vândut aproximativ 272 TWh gaze în 2011. În Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane tone, iar la finalul anului 2011 deţinea aproximativ 4.500 staţii de distribuţie în 13 ţări, inclusiv Turcia.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Despre NESsT
NESsT este o organizaţie non-profit internaţională ce îşi propune să rezolve probleme sociale critice în ţările cu pieţe emergente prin dezvoltarea şi susţinerea întreprinderilor sociale. NESsT operează în prezent în Europa şi America Latină. La nivel global în cei 15 ani de activitate, NESsT a lansat 126 de întreprinderi sociale în 10 ţări, a oferit sprijin financiar de peste 8 milioane de dolari şi a îmbunătăţit calitatea vieţii în mod direct a 280.000 de persoane şi a peste 2 milioane de oameni în mod indirect.
De la înfiinţarea sa în 2007 în România, NESsT a organizat 3 competiţii pentru întreprinderi sociale, având în prezent 12 întreprinderi sociale active în portofoliu. În cei 5 ani de activitate
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.