Gradinita P.P. ,,Stelutele Marii,, Constanta, organizeaza pe data de 16 mai 2014, Concursul de dansuri dobrogene si ale etniilor din Dobrogea, din cadrul Proiectului ,,Multiculturalitate si diversitate pe plaiuri dobrogene,,- editia I. Evenimentul se va desfasura la Palatul Copiilor din Constanta.
Oranizatorii concursului sunt: Georgeta Adam – Director GPP „Stelutele marii” Constanta si profesoarele Mihaela Clim, Mihaela Petcu, Nicoleta Raileanu, Irina Marin, Roxana Petrisor, Mariana Irofte, Ianula Condrea, Grigorenco Cristina.
Concursul de dansuri dobrogene si ale etniilor din Dobrogea «Multiculturalitate si diversitate pe plaiuri dobrogene» a avut mai multe faze :
– ianuarie – aprilie 2014 a avut loc pregatirea dansurilor la nivelul fiecarei unitati de invatamant;
– 3 aprilie s-a desfasurat faza pe unitate ( dansurile selectionate vor participa la faza locala);
– Inscrierea la concurs se face in perioada 07 aprilie – 14 mai prin completarea Fisei de inscriere
– Pe 16 mai are loc faza locală la Palatul copiilor.
Concursul se adreseaza tuturor prescolarilor si elevilor ciclului primar din judetul Constanta;
Formatiile participante vor fi cele selectionate la nivelul unitatii de invatamant.
Categorii de varsta acceptate: 4-5 ani; 5-6 ani; 6-7 ani ( clasa pregatitoare) si 7-8 ani ( clasa intai);
Fiecare unitate de invatamant se poate inscrie cu unul sau mai multe dansur, completand pentru fiecare, o fisa de inscriere;
Numarul maxim de copii la un grup de dansatori este de 12. Timpul acordat fiecărui dans este de 10 minute. Coordonatori de grup vor fi maxim 2 cadre didactice.
Jurizarea se va face de catre un juriu de specialitate format dintr-un numar impar de membri – minim 3, maxim 5. Presedintele juriului va supraveghea bunul mers al procesului de jurizare.
Deciziile juriului nu pot fi contestate nici de participanti, nici de organizatori. Presedintele juriului, in urma consultarii cu organizatorii, poate acorda derogări (de exemplu modificarea numărului de premii sau a denumirii acestora sau luarea unor decizii in rezolvarea unor situatii neprevazute care pot aparea pe parcursul desfasurarii concursului).
Criteriile de evaluare ale concursului sunt:
– Respectarea specificului zonal al fiecarui dans popular;
– Tinuta artistica si scenica a dansatorilor;
– Reprezentativitatea costumului popular in raport cu zona sau etnia ce o reprezinta dansul
După vizionarea tuturor dansurilor inscrise in concurs, in prezenta juriului, a micilor artisti si a sustinatorilor acestora va avea loc jurizarea si festivitatea de premiere.
In afara concursului vor fi si ateliere de lucru (obiecte de arta populara romaneasca si specifica etniilor dobrogene), expozitie de arta culinara, o parada de costume populare si etnice, cantece populare si specifice etniilor dobrogene;
Coordonatorii grupurilor de dansatori asigura intrarea si iesirea din scena astfel incat sa nu fie perturbata desfasurarea concursului;
Fiecare unitate participnta la concurs va asigura CD-ul cu muzica in format MP3.
Finantarea concursului se asigură de catre organizatori si din sponsorizari.
Toate grupurile de dansatori participante in concurs si coordonatorii acestora vor primi diplome de participare. Se vor acorda : Trofeul concursului, si pentru fiecare categorie de varsta – Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mentiune.
Castigatorii vor fi nominalizati pe Forum-ul ISJ, Departament Prescolar si pe site-ul gradiniiei www.gradinitastelutelemarii.ro
Articol realizat de: Mariana Florea
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.