Este doliu în lumea artistică, Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. S-a stins din viață la Spitalul Universitar după ce a suferit un AVC.
Anunțul a fost făcut de Ionel Tudor pe pagina de Facebook. „Ai plecat, Gabi, si ai lasat muzica pop romaneasca fara una dintre cele mai mari si mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci si prieteni din tinerete! Am lansat impreuna piese care au bucurat generatii de ascultatori („Noapte albastra”, „Te rog, domnisoara, nu pleca”, „Si va mai trece-o noapte”, „Viata e un cazino”, „Sa nu ne spunem adio”, „Poate ca da, poate ca nu” etc)! Am lansat impreuna cu Joey de Alvaré primul CD din Romania! Am facut lucruri frumoase impreuna, lucruri care nu se pot uita! Am impartit multe momente ale vietii si carierei noastre impreuna!…Te vom pastra mereu in inimile noastre! Dumnezeu sa te odihneasca in pace si lumina!”
Gabriel Cotabiţă s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnică din Craiova, dar a ales o carieră în muzică după ce a profesat o perioadă ca inginer A fost cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. .
A jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.
În 1986, Gabriel Cotabiţă a devenit un nume cunoscut pe plan național, participând la Festivalul Mamaia cu melodia „Chemarea pământului”, compusă de Ionel Tudor. De-a lungul carierei, a câștigat numeroase premii, inclusiv trofee la Mamaia, Festivalul de la Costinești și concursuri internaționale.
De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.
Din 2000 până în 2008, a participat la realizarea Festivalului Callatis de la Mangalia. La 25 septembrie 2010 a avut un concert în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului „Sinaia Forever”.
Pe 8 mai 2015 a suferit un stop cardio-respirator, la o sală de sport. A purtat apoi un defibrilator automat, pentru prevenirea tulburărilor cardiace.
Gabriel Cotabiţă a fost căsătorit de două ori şi are trei fiice. Artistul s-a căsătorit în 1996 cu Ioana Nagy, cu care are trei fete, Aela şi gemenele Eliza şi Milena. Cei doi s-a despărţit după 19 ani. În anul 2016, Gabriel Cotabiță s-a căsătorit a doua oară, cu Alina Gabriela Munteanu, care este mai tânără cu 28 de ani decât artistul.
Gabriel Cotabiţă rămâne una dintre cele mai importante figuri ale muzicii ușoare românești, iar piesele sale vor continua să trăiască în inimile celor care l-au iubit.
Azi se împlinește un an de când a murit Rona Hartner și 7 ani de când ne a părăsit regretata Stela Popescu.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.