Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” Constanța organizează vineri, 11 iulie 2014, la orele 17:30, în Aula Magna a Universității (bd. Mamaia, nr. 124) evenimentul Gala Studenților Artiști, cu ocazia încheierii studiilor universitare a promoției 2014. Acesta va consta într-un maraton de două spectacole, comedia Dragoste la prima vedere, de Ion Băieșu, și drama Pelicanul, de August Strindberg, urmat de Gala Studenților Artiști, cursul festiv de absolvire al promoției 2014, specializările Artele Spectacolului – Actorie și Coregrafie.
Dragoste la prima vedere este o comedie savuroasă care plonjează pentru o clipă în trecut, prezentându-ne un crâmpei din viața de la țară a oamenilor de atunci, invadată de un orășean care nu vrea cu niciun chip să rămână la sat. Regia aparține conf. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanțiu, asistent regie: asist. univ. drd. Mirabela Moroșanu. Din distribuție fac parte studenți din anul al III-lea și din anul I: Eliza Nirlu, Ilie Părău, Ionuț Dulgheriu, Georgiana Rusu și Andrei Bâzdoc. Regia pune în valoare tipologiile acestei piese, personajele cu trăsături distinctive, scoțând în același timp în evidență atmosfera vremii, decorul și muzica oferind publicului o imagine pitorească, care dă senzația de cămin îmbietor de la sat.
Drama Pelicanul prezintă povestea unei familii plină de lipsuri, materiale și spirituale, o lume bântuită de chinuri psihice și foame, drama unor oameni care nu au avut niciodată ceea ce și-au dorit. Pelicanul este un simbol al sacrificiului matern și al dăruirii, în antiteză cu nepăsarea mamei, care se dedică doar plăcerilor și dorințelor personale. Regia aparține conf. univ. dr. Daniela Vitcu-Hanțiu, asistent regie: asist. univ. drd. Mirabela Moroșanu. Din distribuție fac parte studenții din anul al III-lea: Georgiana Rusu, Greta Murariu, Alexandru-Ionuț Florea, Ilie Părău și Eliza Nirlu. Construcția personajelor este una profundă, dificilă, care pune la încercare tinerii artiști, care, însă, reușesc să treacă peste aceste provocări cu succes.
Gala Studenților Artiști își propune să devină un curs festiv de absolvire a studiilor inedit, specific Facultății de Arte. Fără a dori să iasă din tiparele evenimentelor academice, cadrele didactice, alături de studenți, au imaginat un eveniment-spectacol, care să poată fi urmărit cu plăcere și de publicul nespecializat, extern mediului artistic. Din acest motiv, cursul festiv al studenților artiști va depăși structura academică, luând forma unui spectacol de care se pot bucura toți participanții.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.