Am avut deosebita ocazie sa ma aflu printe minunatele cadre didactice din invatamantul prescolar in proiectul initiat de doamna Viorica Preda, „Curcubeul Schimbarii”. 22 de directoare din gradinitele constantene, impreuna cu doamna inspector Irinela Nicolae au fost in acest sfarsit de saptamana la Sinaia. Aici s-a desfasurta simpozionul cu tema „Impreuna pentru schimbarea lumii”. La acest proiect au participat gradinite din judetul Prahova si Constanta. Atmosfera a fost deosebita, cadrele didactice din Prahova au fost minunate si au sustinut activitati deosebite. Deschiderea a avut loc la Gradinita „Fluturasii” din Sinaia, gradinita cu program normal, sctructura a gradinitei Floare de Colt, unde a doua zi s-a desfasurat proiectul. La eveniment au participat: Doamnele Inspector de la ISJ Prahova – prof. Adriana Manolache si prof. Mariana Ilie, domnul Oprea Nicolae Angelescu – Inspector Scolar General-Adjunct, cadre didactice din invatamantul prahovean si constantean.
Proiectul a inceput cu o serbare munteneasca organizata de Gradinita P.P. „Florea de colt” Sinaia cu prilejul sfarsitului de an scolar. Prescolarii gradinitei au dansat si au cantat in limba engleza iar apoi au fost premiati de doamna director Ana Stoica, pentru intreaga activitate desfasurata in anul scolar 2013-2014. Momentul culminat a fost atunci cand un grup de mamaici, imbracate in costume populare autentice au dansat pe scena. A fost un moment emotionant pentru toata lumea. „Au fost foarte incantate cand li s-a propus sa danseze. Au invatat totul in doua saptamani. Faceam zilnic repetitii. In aceasta formatie vor sa participe si la alete evnimente si sa stranga bani in asociatia de parinti”, a spus doamna director Ana Stoica”.
„A fost o onoare sa port costumul popular si mai ales sa dansez alaturi de, mamici dedicate si talentate, de un profesor si mai dedicat meseriei sale. Ar trebui valorificate mai des astfel de traditii”, a spus Roxana Chichi.
Gradinita „Floarea de colt” din Sinaia este un spatiu mirific, o lume a celor mici in care, atunci cand paşesti, chiar si in goana “depunerii” micutului, zabovesti pret de o clipa sa admiri un peisaj de poveste.Peretii colorati si desenati cu scene din povesti, harmalaie de copii, parintii preocupati de „primenirea” micutului si masinile, care nu mai prididesc sa ocupe un spatiu de parcare si apoi, sa demareze in tromba catre serviciu, dupa ce-si stiu copilul in siguranta.
Pentru asigurarea unor conditii cat mai bune tuturor copiilor care invata in aceasta gradinita, Ministerul Invatamantului a alocat in anul 2007, prin programul de reabilitare a unitatilor de invatamant, suma de 550 000 lei.
Reabilitarea gradinitei a cuprins lucrari de arhitectura, de rezistenta si de inlocuire a instalatiilor electrice si sanitare.
Parterul gradinitei si grupurile sanitare au fost recompartimentate. In salile de clasa s-a montat parchet, peretii au fost placati cu lambriu melaminat si zugraviti in culori vesele si calde. Tavanele din holuri au fost refacute din gips-carton, iar usile au fost inlocuite cu unele din PVC, colorate cu desene.
De asemenea au fost reamenajate spatiile pentru somnul de dupa-amiaza, bucataria si sala pentru servirea micului dejun si a pranzului.
In exteriorul cladirii s-au executat lucrari de termoizolatie si zugraveli. Curtea gradinitei a fost imprejmuita cu gard nou, aleile pietonale au fost pavate, spatiul verde a fost refacut, iar locul de joaca este in curs de modernizare.
Gradinita „Floare de colt” este singura gradinita din Sinaia cu program prelungit. Copiii inscrisi la aceasta gradinita petrec zilnic opt ore alaturi de cadrele lor didactice si este foarte important ca ei sa-si desfasoare activitatea in cele mai bune conditii.
Articol realizat de: Adina Popescu
Multumim foarte mult pentru acest articol.Este cel mai frumos,din cate s-au scris vreodata despre gradinita noastra.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.