Având în vedere prevederile H.G. nr. 286/2011 modificată şi completată prin H.G. nr. 1027/2014 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa, cu sediul ȋn Constanţa, str. Mihai Eminescu nr. 11, organizează concursul pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale de execuție vacante (personal didactic auxiliar) pe perioadă nedeterminată:
– Consilier IA-S Normare-Salarizare, 1 normă perioadă nedeterminată: – Consilier IA-S Tehnic-Administrativ, 1 normă perioadă nedeterminată.
Condițiile specifice de participare la concurs: • Consilier IA-S Normare-Salarizare, 1 normă perioadă nedeterminată: 1. Studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau studii echivalente în domeniul economic. 2. Vechime în specialitatea studiilor de minim 6 ani și 6 luni. 3. Vechime în activitatea de salarizare, implicit utilizare REVISAL, de minim 3 ani. • Consilier IA-S Tehnic-Administrativ, 1 normă perioadă nedeterminată: 1. Studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau studii echivalente în domeniul economic/tehnic. 2. Vechime în specialitatea studiilor de minim 6 ani și 6 luni. 3. Vechime în achiziţii publice de minim 3 ani.
Condiții generale de participare la concurs: a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România; b) cunoaște limba română, scris și vorbit; c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale; d) are capacitate deplină de exercițiu: e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate: f) îndeplinește condițiile de studii și. după caz. de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs: g) nu a fost condamnat(ă) definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar faceo incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea. Dosarele vor cuprinde următoarele documente: a) cerere de înscriere la concurs adresată Inspectorului Școlar General şi ȋnregistrată la Registratura Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa; b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz, certificat de naştere/căsătorie; c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă ȋndeplinirea condiţiilor specifice ale postului; d) carnetul de muncă sau, după caz. adeverințele care atestă vechimea în muncă. în meserie și/sau în specialitatea studiilor. în copie; e) cazierul judiciar sau o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează; f) adeverința medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate. g) curriculum vitae model European; Adeverința care atestă starea de sănătate conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății. În cazul documentului prevăzut la lit. e). candidatul declarat admis la selecția dosarelor, care a depus la înscriere o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligația de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfășurării primei probe a concursului. Actele prevăzute la lit. b) – d) vor ti prezentate și în original în vederea verificării conformității copiilor cu acestea. Tematica de concurs pentru postul de Consilier IA-S – Normare-Salarizare;
1. Salarizarea personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic din învățământul preuniversitar de stat; 2. Contractul individual de muncă şi alte prevederi din Codul Muncii; 3. Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare judeţene; 4. Organizarea şi funcţionarea unităţilor din învățământul preuniversitar de stat; 5. Criterii de normare a personalului didactic-auxiliar şi nedidactic din unităţilor din învățământul preuniversitar de stat; 6. Concediul de odihnă al personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic din învățământul preuniversitar de stat; 7. Ȋnregistrare, completare şi transmitere date salariaţi ȋn programul REVISAL; 8. Soluţionarea petiţiilor; 9. Conduita personalului contractual. Bibliografia pentru postul de Consilier IA-S – Normare-Salarizare: 1. Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare; 2. Legea nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare; 3. Legea nr. 1/2011 – Legea Educației Naționale, cu modificările şi completările ulterioare; 4. Ordin al Ministrului Educației nr. 4050/2021 din 29 iunie 2021 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și al personalului de cercetare din învățământul de stat; 5. O.M.E.C.T.S. nr. 5530/05.10.2011 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare cu modificările şi completările ulterioare; 6. O.M.E.C. nr. 5447/2020 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învățământ preuniversitar, cu modificările şi completările ulterioare; 7. O.U.G nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative; 8. Notificarea nr. 44990/28.12.1999 privind normativele actualizate de personal didactic auxiliar şi de personal de administraţie din învățământul preuniversitar salarizat de la bugetul de stat; 9. Hotărârea Guvernului nr.905/2017 privind Registrul general de evidență al salariaților; 10. Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice; 11. Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea O.G. nr. 27/2022 privind activitatea de soluţionare a petiţiilor. Atribuţii:
a) cunoaste si aplica normele emise de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, respectiv de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si masurile stabilite de inspectorul scolar general pe probleme specifice compartimentului, la nivel de inspectorat si de unitati subordonate; b) intocmeste statul de functii al inspectoratului scolar si il inainteaza spre aprobare consiliului de administratie; c) intocmeste statele de plata pentru personalul propriu al inspectoratului scolar; d) asigura fluxul informational in domeniul de competenta pentru personalul similar din unitatile de invatamant; e) realizeaza indicatorii de normare-salarizare si inainteaza rapoartele statistice centralizate organelor ierarhic superioare; f) respecta prevederile legale in raporturile de munca, in salarizarea personalului angajat din aparatul propriu al inspectoratului scolar si acorda toate drepturile cuvenite personalului din unitatile din subordine; g) avizeaza statele de personal; h) intocmeste, actualizeaza si gestioneaza procedurile activitatilor desfasurate la nivelul compartimentului. Tematica de concurs pentru postul de Consilier IA-S – Tehnic-Administrativ: 1. Finanțarea și baza materială a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat; 2. Tipuri de contracte de achiziții publice; 3. Planificarea și pregătirea realizării achiziției publice; 4. Modalitatea de calcul a valorii estimate a achiziției publice; 5. Procedurile şi documentaţiile de atribuire ale achiziţiilor publice; 6. Autorizarea executării lucrărilor de construcții; 7. Sistemul calității în construcții; 8. Recepția construcțiilor; 9. Verificarea tehnică a proiectelor şi a calităţii lucrărilor executate; 10. Documentul Unic de Achiziție European; 11. Derularea și finalizarea procedurii de atribuire a contractelor de achiziție publică; 12. Derularea și finalizarea contractului de achiziţie publică; 13. Modificarea contractului de achiziție publică/acordului cadru; 14. Cazuri specifice de încetare a contractului de achiziție publică; 15. Nulitatea contractelor de achiziţie publică; 16. Transmiterea fără plată a bunurilor instituţiilor publice; 17. Organizarea şi funcţionarea evidenţei tehnico-operative; 18. Soluţionarea petiţiilor; 19. Conduita personalului contractual.
Bibliografia pentru postul de Consilier IA-S – Tehnic-Administrativ: 1. Legea nr. 1/2011 – Legea Educației Naționale, cu modificările şi completările ulterioare; 2. Legea 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare: 3. H.G. nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție public/acordului-cadru din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările şi completările ulterioare; 4. O.U.G. nr. 13/2015 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, actualizată; 5. H.G. nr. 634/2015 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, actualizată; 6. H.G. nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului privind recepția construcțiilor, cu modificările și completările ulterioare: 7. Legea 10/1995 privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare; 8. H.G. nr. 72/2014 privind stabilirea valorii de intrare a activelor fixe la instituțiilor publice: 9. Legea contabilităţii nr. 82/1991 cu modifcările şi completările ulterioare; 10. H.G. nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor apartinȋnd instituţiilor publice; 11. Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice, cu completările și modificările ulterioare\ 12. Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea O.G. nr. 27/2022 privind activitatea de soluţionare a petiţiilor. Atribuţii: a) dezvoltă şi modernizează baza didactico-materială a unităţilor din subordine/conexe; b) analizează şi centralizează necesarul materialelor de secretariat, administraţie şi gospodăreşti, de combustibil, de energie termică şi electrică pentru inspectoratul şcolar; c) achiziţionează şi întreţine bunurile din dotarea inspectoratului şcolar, conform prevederilor legale; d) elaborează documentaţiile tehnice pentru lucrările aprobate pentru inspectoratele şcolare şi unităţile conexe; e) organizează activităţile de licitaţie pentru adjudecarea proiectelor şi executarea lucrărilor la noile obiective, precum şi achiziţiile publice de bunuri pentru inspectoratele şcolare şi unităţile conexe; f) controlează executarea în bune condiţii a lucrărilor prevăzute în programul de investiţii, pentru inspectoratele şcolare şi unităţile conexe; g) organizează activităţile de recepţie a obiectivelor realizate ce se pun în funcţiune, pentru inspectoratele şcolare şi unităţile conexe;
h) întocmeşte şi păstrează cărţile tehnice ale construcţiei pentru obiectivele de investiţii recepţionate;i) întocmeşte evidenţa patrimoniului unităţilor de învăţământ conexe şi păstrează documentele legale care atestă apartenenţa obiectivelor de patrimoniu; j) informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului despre toate acţiunile întreprinse privind problemele legate de patrimoniul propriu şi al unităţilor conexe; k) întocmeşte, actualizează şi gestionează procedurile activităţilor desfăşurate la nivelul compartimentului. Probe de concurs: a) Selecția dosarelor; b) Proba scrisă; c) Interviu. Calendarul de desfășurare a concursului: Organizarea și desfășurarea concursului are loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, strada Mihai Eminescu nr. 11. după următorul calendar: 18.04.2022- Publicarea anunțului în Monitorul Oficial; 18.04.2022- 04.05.2022 – Depunerea dosarelor de concurs, intre orele 09.00–12.00 (L-V) şi 14.00- 16.00 (L-J); 06.05.2022-ora 14.00 – Selecția dosarelor şi publicarea rezultatelor selecţiei dosarelor; 09.05.2022-ora 14.00 – Termen limită depunere contestații privind rezultatele selecției dosarelor; 10.05.2022-ora 14:00 -Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor la contestaţiile privind rezultatele selecției dosarelor; 12.05.2022-ora 10:00 – Susținerea probei scrise de către candidații selectați; 12.05.2022-ora 14:00 – Afișarea rezultatelor probei scrise; 13.05.2022-ora 14:00 – Termen limită depunere contestații privind rezultatele probei scrise; 16.05.2022-ora 14:00 – Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor la contestaţiile privind rezultatele probei scrise; 18.05.2022-ora 10:00-13.00 – Susținerea interviului de către candidații declarați admiși în urma probei scrise (maxim 15 min de candidat); 18.05.2022-ora 13:30 – Afișarea rezultatelor probei interviu; 19.05.2022-ora 13:30 -Termen limită depunere contestații privind rezultatele probei interviu; 20.05.2022-ora 13:30- Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor la contestaţiile privind rezultatele probei interviu ; 20.05.2022-ora 14:00 – Afișarea rezultatelor finale ale concursului.
Durata probei scrise este de 2 ore. Probele sunt eliminatorii, fiind declarați admiși la proba scrisă și la proba interviu doar candidații care au obținut minim 50 puncte din maximul de 100 punct/probă. Participă la următoarea probă a concursului numai candidaţii declaraţi „admişi” la etapa precedentă. Punctajul final se calculează ca medie aritmetică a punctajelor obţinute la probă scrisă şi interviu. Comunicarea rezultatelor candidaţilor, la fiecare probă a concursului, se realizează prin afişare la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, strada Mihai Eminescu nr. 11 şi pe pagina de internet www.isjcta.ro Condiţiile de participare la concurs, tematica şi bibliografia stabilită pentru fiecare post se afişează la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, strada Mihai Eminescu nr. 11 şi pe pagina de internet www.isjcta.ro. Persoanele interesate vor depune dosarul de înscriere la concurs la Registratura Inspectoratului Școlar Județean Constanța, strada Mihai Eminescu nr. 11. Relaţii suplimentare se obţin la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, str. Mihai Eminescu nr. 11 şi/sau la telefon 0753063523.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.