„Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est”, Cod SMIS 19213Pentru derularea acţiunilor şi activităţilor propuse prin cererea de finanţare intitulată „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est”, la data de 13.12.2010 a fost semnat Contractul de finanţare nr.1168 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului(în prezent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), în calitate de Autoritate de Management pentru POR 2007-2013, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2007-2013, pe de o parte şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADI „SE” SU), în calitate de Beneficiar pe de altă parte. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă este alcătuită din 6 membrii asociaţi – fondatori, respectiv Unităţile Administrativ Teritoriale Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea prin consiilile judeţene. Conducerea este asigurată de Consiliul Judeţean Constanţa prin reprezentantul său legal şi are sediul/secretariatul la Constanţa.
Valoarea totală a proiectului inclusiv TVA este de 46.335.460,68 lei.
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă şi dezastre majore, urmărindu-se sprijinirea unei dezvoltări economice şi sociale durabile şi echilibrate teritorial, la nivelul Regiunii SUD – EST prin creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, precum şi consolidarea capacităţii instituţiilor specializate şi a autoritãţilor administraţiei publice locale pentru prevenirea producerii situaţiilor de urgenţã şi pentru gestionarea acestora.
Prin proiect au fost achiziţionate un număr de 63 de echipamente specifice (autospeciale, ambulanţe). Astfel:
În luna mai 2012 au fost livrate 2 autospeciale de cercetare N.B.C.R. (nuclear, biologic, chimic, radiologic) către ISU Brăila (1 buc.) şi ISU Constanţa (1 buc.). Valoarea celor 2 autospeciale aferente lotului nr.3 a fost de 3.443.200 lei fără TVA.
În luna februarie 2013 au fost livrate 12 ambulanţe de prim ajutor de tip B (câte 2 buc./inspectorat) inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea şi 6 ambulanţe de reanimare de tip C (câte 1 bucată/inspectorat.) Valoarea celor 18 ambulanţe aferente lotului nr. 4 a fost de 5.795.880 lei fără TVA.
În luna octombrie 2013 au fost livrate 5 autospeciale pentru descarcerări grele (1 buc./inspectorat) inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea şi o autospecială pentru intervenţii la accidente colective şi salvări urbane şi o autospecială pentru descarcerări grele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dobrogea’’ al judeţului Constanţa. Valoare celor 7 echipamente specifice aferente lotului nr. 2 a fost de 5.354.995 lei fără TVA.
De asemenea, în perioada 29 noiembrie – 13 decembrie 2013 au fost livrate următoarele echipamente :
-15 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie către ISU Buzău, ISU Galaţi, ISU Vrancea, ISU Brăila, ISU Tulcea ;
-12 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită către ISU Buzău, ISU Tulcea, ISU Galaţi, ISU Brăila.
În săptămâna viitoare 16-20 decembrie 2013 vor fi livrate ultimele echipamente achiziţionate, respectiv :
-3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie către ISU Constanţa;
-3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită către ISU Constanţa;
-3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită către ISU Vrancea.
Echipamentele sus menţionate în total 36 de autospeciale fac parte din lotul nr.1 şi au o valoare de 22.680.000 lei fără TVA.
Perioada de implementare a activităţilor proiectului este de 39 luni, începând cu data de 14.12.2010, ziua următoare intrării în vigoare a contractului de finanţare şi până la 14.03.2014.
Relaţii suplimentare despre proiect vor fi oferite de către:
Domnişoara Elena Vornicu – Manager de proiect – telefon: 0241/488.001, fax: 0241/488.453.
Secretariat ADI „SE” SU : TEL./Fax : 0241 / 488467; e-mail : se-isu@cjc.ro .
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.