79% dintre români așteaptă de la autorități soluții pentru o viață mai bună (GfK România, 2011).
Cel puțin 500 de români demonstrează că acestă atitudine se poate schimba: au propus 500 de soluții pentru comunitățile din România pe ȚaraluiAndrei.ro (Petrom, 2013).
Petrom lansează competiția de proiecte Idei din Țara lui Andrei pentru românii care cred în schimbare prin forțele proprii.
În cadrul competiței, Petrom acordă 160.000 euro pentru ideile care dezvoltă comunitățile pe termen lung.
Idei din Țara lui Andrei continuă tradiția competiției Orașul tău, în cadrul căreia au fost finanțate și transformate în realitate 66 de proiecte din care 2 în județul Constanța.
București, 27 mai 2013 – Conform unui studiu al GfK România, 8 din 10 români nu au nicio motivaţie pentru a-şi îmbunătăţi condițiile de viață. Pentru a creşte procentul de români care cred că schimbarea se poate realiza prin forțe proprii, Petrom lansează competiția de proiecte “Idei din Țara lui Andrei”.
„Idei din Țara lui Andrei” sprijină românii cu spirit de inițiativă să îmbunătățească viețile celor din jur. Competiția este deschisă tuturor organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice sau de învățământ dar și oricărei persoane dornice să rezolve problemele comunității în care trăiește. Cei interesați se pot înscrie până pe 24 iunie 2013, pe site-ul www.taraluiandrei.ro.
160.000 de euro este valoarea totală a finanţarilor acordate de Petrom în cadrul competiției.
„Idei din Țara lui Andrei continuă tradiția competiției Orașul tău încheiată în 2012. În ultimii 3 ani am finanțat cu peste 300.000 de euro proiecte de dezvoltare a comunităților din România propuse de peste 500 de români. Acesta este motivul pentru care vom sprijini în continuare aceasta competiție care sperăm să crească procentul celor care vor să schimbe România”- declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.
În anii anteriori, Petrom a finanțat două inițiative cu impact pe termen lung propuse de constănțeni: „AUTISM – diagnosticarea corectă și terapia sunt șanse reale de recuperare” și „Un curcubeu în inima Dobrogei”.
„Un curcubeu în inima Dobrogei” constă în amenajarea spatiului din fața școlii. De parc beneficiază acum peste 1.500 de elevi, precum și a familiile acestora. Mihaela Beznea, inițiatoarea proiectului, descrie contribuția proiectului său la bunăstarea comunității:
„În viziunea mea voluntariatul este un drum pentru toți elevii noștri, un drum spre autocunoaștere, dezvoltarea caracterului și posibilitatea de a purcede de la verbul “a visa” la “a realiza” ceva pentru comunitatea în care locuiesc. Parteneriatul cu Petrom mi-a dat posibilitatea de a câștiga multă experiența în activitățile nonformale derulate cu elevii, am explorat și practicat o mulțime de lucruri noi, pe care altfel nu aș fi reușit să le experimentez.
Am certitudinea că, pe termen lung, implementarea proiectului “Un curcubeu în inima Dobrogei” va creşte calitatea vieţii elevilor și comunității în general; va forma cetățeni responsabili, activi, care să se implice în rezolvarea problemelor comunității; va îmbunătăţi imaginea comunităţii. „
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.