„Marea la răsărit, integrată urban” este creația aleasă de către juriu pentru transformarea într-un exponat de artă urbană a primului vapor simbol din Constanța. Irina Mihaela Mocanu și Sandra Bălășoiu sunt cele două tinere artiste care printr-un efort comun au adus o intepretare modernă și urbană pentru simbolurile marine. Concursul de creație care face parte din campania „Redescoperă Culorile României” este destinat promovării României și culorilor ei.
Concursul de creație Culorile României în Constanța a demarat în cursul lunii iunie în baza parteneriatului dintre Policolor și Primăria Municipiului Constanța și are ca scop transformarea în exponate de artă urbană a celor cinci vapoare care marchează intrările în oraș. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu suma de 1.000 de euro, iar lucrarea va purta semnătura lor.
Primul vapor va fi transformat în următoarele săptămâni prin proiectul ce are ca și concept „Marea la răsărit, integrată urban”. Jurizarea a fost realizată de către specialiști care reprezintă Primăria Municipiului Constanța, Uniunea Artiștilor Plastici Constanța, Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Muzeul de Artă și Muzeul de Artă Populară Constanța, precum și de către manageri de brand ai Policolor.
„Am imaginat vaporul ca fiind mai mult decât o pânză care primește o inserție artistică exterioară: el este simbolul mării scos din contextul pentru care a fost creat și care păstrează esența apei imprimată pe „corp”. Astfel, vaporul devine un mediu de reflexie a mării prin filtrul geometriei proprii cadrului urban”, a spus Irina Mihaela Mocanu, tânărul artist căștigător al concursului.
Concursul a atras atenția tinerilor artiști la nivel național și a înregistrat 102 participanți care au depus mai mult de 50 de proiecte de creație. Dintre acestea 33 au respectat toate regulile concursului și brief-ul de creație, au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de jurizare.
„Suntem încântați că acest demers a suscitat atât interes și că am avut un număr mare de proiecte bine construite din care să alegem. Este un prim pas în redefinirea imaginii orașului, în construirea de noi repere urbane atât pentru comunitate, cât și pentru turiștii care vizitează orașul Constanța”, a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Constanța.
Lucrarea „Marea la răsărit, integrată urban” va fi pusă în practică până la jumătatea lunii august de către artistul câștigător impreună cu o echipă de 20 de voluntari. În urma acestei acțiuni vaporul emblemă va trece printr-o transformare completă și întreaga suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați va fi revopsită.
Proiectul va continua din toamna acestui an având ca obiectiv transformarea celorlaltor patru vapoare simbol, care vor deveni la rândul lor suport pentru alte creații.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.