În perioada 16-20 iunie 2014, Bucureștiul este pentru a doua oară consecutiv gazda „Şcolii Internaționale de Vară în Oncologie”, care aduce în România personalități de renume, cu o experiență vastă în acest domeniu medical.
În cadrul evenimentului, medici reputați în domeniul oncologiei, vor prezenta ultimele studii și noutăți în domeniu, tema centrală a evenimentului fiind: “Updated Oncology 2014: State of the Art News & Challenging Topics”, cu accent pe caracterul malign variat, oncologie medicală, radioterapie și stabilirea de diagnostic.
Cursul este acreditat și cei aproximativ 90 de medici participanți vor primi 30 de puncte acordate de Colegiul Medicilor din România. Mai mult, tinerilor oncologi prezenți la eveniment, li se vor prezenta și oportunități de instruire și burse la care ar putea avea acces pentru stagii în afara țării.
Cursul va fi susţinut de 31 de speakeri români şi străini, directorii de curs fiind:
•Prof. Christoph Zielinski – Director Divizia Clinică de Oncologie Medicală, Universitatea de Medicină din Viena – Spitalul General (AKH) din Viena
•Prof. Thomas Brodowicz – Manager Clinica Oncologică şi Experimentală din cadrul Spitalului AKH – Viena;
•Prof Christian Herold – Profesor & Chairman Departamentul de Radiologie, Universitatea de Medicină din Viena;
•Prof. Rodica Anghel – Medic specialist în Oncologie (clinică) Radiologie şi imagistică medicală
•Prof. Irinel Popescu – Şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Spitalului Fundeni şi preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale.
Având în vedere succesul înregistrat de acest eveniment în anul 2013, organizatorii evenimentului (Institutul Oncologic Prof.Dr. ”Alexandru Trestioreanu” București, Fundația Trestioreanu, Societatea Română de Radioterapie, Facultatea de Medicină a Academiei Internaționale din Viena (MUVI) și Colegiul Grupului Central Cooperativ European de Oncologie (CECOG) ) au decis reluarea “Şcolii de Vară în Oncologie” și în 2014.
Pentru detalii și program, puteți accesa următorul link: http://ssob.ro/.
Logistica evenimentului este asigurată de Business Travel Turism.
Cancerul pulmonar: incidența cea mai crescută în România
O statistică realizată la nivelul țării noastre în 2012 a scos în evidență aspecte ce țin de tipurile de cancer și de rata apariției lor în funcție de sex.
Cancerul pulmonar este cel mai des întâlnit la bărbați, înregistrat în 21,6% din cazuri, iar în 27,8% din situații duce la deces
Cele mai întâlnite forme de cancer la bărbați sunt : cancerul pulmonar, colorectal, de prostată, urmate de cancerul la stomac, pancreatic, renal etc.
Cancerul pulmonar a fost înregistrat în 2012 în 21,6% din cazuri și a dus la deces în 27,8% din situații. În 13,3% din cazuri studiul arată apariția cancerului colorectal iar în 10,5% din situații, a cancerului de prostată.
Cercetarea a arătat că, în 2012, s-au înregistrat 9317 de apariții ale cancerului pulmonar în România, aproape dublu decât cazurile de cancer colorectal înregistrate (5760).
Femeile sunt mai predispuse să dezvolte cancer de sân, în 2012 înregistrându-se 8981 de astfel de cazuri
Spre deosebire de bărbați, femeile au o predispoziție spre dezvoltarea cancerului de sân și de col uterin. 25,2% dintre cazurile înregistrate au fost de cancer de sân, în 16,7% din situații ajungându-se la deces. În 12,6% dintre situații a fost vorba despre apariția cancerului de colon și rect, iar în 12,2% – a cancerului de col uterin
În 2012, 8981 femei au fost diagnosticate cu cancer de sân, 4496 cu cancer colorectal și 4343 cu cancer de col uterin.
În cazul ambelor sexe, incidența cancerului pulmonar este cea mai crescută – 11644 de persoane diagnosticate în 2012
Atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor, s-a înregistrat un procent crescut al apariției de cancer pulmonar (14,8%). De asemenea, cancerul colorectal a fost sesizat în 13,0% dintre cazuri, iar cel de stomac – în 5,2% din cazuri.
11644 de persoane, de ambele sexe, au fost diagnosticate cu cancer pulmonar în 2012, numărul deceselor ajungând la 10071 (rata mortalității de 86%). Cancerul de colon și rect s-a dezvoltat la 10256 de persoane, iar cel de stomac – la 4075 de persoane.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.