Gala laureatilor concursului national de literatura si jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”, manifestare ajunsa la cea de-a XV-a editie si-a desemnat castigatorii, vineri 13 octombrie.
Constanţa a fost reprezentatã la douã secţiuni: cronicã-reportaj şi prozã , la categoria 11-14 ani, prin Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” şi Liceul Teoretic Ovidius. Deplasarea la festivitate a fost sprijinitã de Andrei Semerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”.
Eleva, Alexandra Cornea, clasa a VIII-a B, de la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru, coordonatã de profesor de limba românã, Silvia Leucã, a obţinut menţiune la secţiunea cronicã-reportaj, cu lucrarea “Fair-play pe terenul de sport, fair-play şi-n viaţã!”; de asemenea, eleva, Maria Cojocaru, clasa a VIII-a, de la Liceul Teoretic Ovidius, coordonatã de profesor de limba românã, Alina Trache, a obţinut menţiune la secţiunea prozã.
’’Fiind la un liceu cu program sportiv, consider cã elevii noştri cunosc cel mai bine ce presupune noţiunea de “fair-play”. Alexandra face atletism, este dedicatã acestui sport şi ştie cã performanţa însemnã disciplinã, o conduitã impecabilã şi rezultate bune la învãţãturã. Dupã cum scrie ea însãşi, “OLIMPISMUL trece dincolo de gardul arenei sportive sau de cel al şcolii. OLIMPISMUL trebuie sã se manifeste peste tot: pe stradã, acasã, în instituţiile publice, oriunde te-ai afla…” O încurajez sã continuie sã scrie, sã-şi exprime gândurile, sã fie un exemplu pentru fiecare elev care se regãseşte la un moment dat în portretul zugrãvit în cronica sa’’ a declarat Silvia Leuca profesor LPS Nicolae Rotaru Constanta.
Pentru Alexandra Cornea este al doile premiu la concursul organizat de COSR, in 2013 a obtinut premiului III, sectiunea cronica- reportaj. ’’Prin participarea la concursul ”Un condei numit Fair Play” am încerca să exprim şi în cuvinte ceea ce simt şi gândesc din momentul din care, am început să practic atletismul, la Clubul LPS Nicolae Rotaru Constanta, sub îndrumarea profesorului Cătălin Ganera. Iar profesorul şi antrenorul meu a continuat lecţia de adevărat olimpism pe care ne-o predă la fiecare antrenament. Unul dintre cele mai importante câştiguri, pentru mine, inca un copil, este conştientizarea ideilor şi aplicarea practicilor care alcătuiesc conceptul de Olimpism, acelea care duc la atitudini, abordări şi manifestări în viaţa „de zi cu zi”, cea din afara stadionului şi a sălii de sport. Cred in faptul ca scoala si antrenamentele ne ajuta sa avem constiinta valorilor si principiilor olimpice si acest fapt are drept consecinta, si dezvoltarea spiritului meu civic! ’’ a declarat Alexandra Cornea.
Gala Concursului a avut loc la Casa Olimpică din București, pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani. Juriul prezidat de Mina Maria Rusu, inspector general de limbă și literatură română în cadrul Ministerul Educației și Cercetării Științifice, a selecționat 334 de lucrări, din peste 2.500 promovate de la nivel județean, către faza națională.
„Copii, sa stiti ca viata este o competitie care trebuie castigata. La start toti competitorii pleaca cu sanse egale, dar alergatorul care iese primul din pluton da tonul, ridica stacheta si ii obliga pe ceilalti sa tina ritmul. Aveti oportunitatea ca, ajutati de profesori si sustinuti de parinti, sa deveniti tot ceea ce va doriti in viata: invingatori’’, a spus Laura Badea, director Academia Olimpica Romana.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.