Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit azi, luni, 23 iunie 2014, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Decizia a fost luată de instanţa Tribunalului Bucureşti, fiind contestată de avocatul Marius Mocanu, contestaţia urmând a se judeca la Curtea de Apel Bucureşti .
În ciuda faptului că avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a pus la dispoziţia instanţei dovezi de necontestat privitoare la starea medicală a acestuia, constand în rapoarte medicale emise de dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Johns Hopkins, raportul dr. Amol Narag, Seful Departamentului de Radiologie Oncologică din cadrul aceluiaşi spital, precum şi imagini audio-video şi fotografii care îl înfaţişau pe clientul său intr-o stare medicală foarte gravă, dovezi care au aparut şi în presă, instanţa nu a luat în considerare toate acestea şi a aprobat în mod inexplicabil şi inuman cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Precizam că pe toată durata spitalizarii lui Nicuşor Constantinescu în Statele Unite ale Americii, avocatul Marius Mocanu a prezentat rapoarte medicale incontestabile, ori de câte ori organele judiciare au solicitat clarificări şi dovezi în sensul celor susţinute. Organele de anchetă au fost încunoştinţate în permanenţă despre evoluţia stării medicale a Preşedintelui Consiliului Judetean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi despre complicaţiile grave survenite post-operator, cele care îl ţin şi acum pe acesta sub observaţia strictă a medicilor americani.
Spitalul Johns Hopkins este unul dintre cele mai prestigioase instituţii de acest gen din lume, iar medicii care s-au îngrijit de tratamentul pacientului, Nicuşor Constantinescu, sunt consideraţi mari personalităţi ale lumii medicale mondiale.
Solicitarea DNA de a cere arestarea preventivă pentru 30 zile şi încuviinţarea acesteia de către Tribunalul Bucureşti, nu este altceva decât o încercare disperată de a aduce in spaţiul public un alt scandal de presă, care să îl pună în umbră pe cel iscat de fratele Preşedintelui României, Mircea Basescu. Din păcate aceste jocuri de culise nu ţin cont de viaţa unui om, care prin această decizie, este condamnat la moarte, Nicuşor Constantinescu urmând ca în Statele Unite ale Americii sa fie supus unui proces de radioterapie, singurul care îi poate oferi speranţa la viata.
Scrisoarea doctoului lui Nicusor Cosntantinescu:
„Către cei interesați:
Am avut plăcerea să ofer îngrijire medicală Domnului Nicușor Daniel Constantinescu aici, la Spitalul Johns Hopkins. După cum probabil știți deja, dânsul a fost diagnosticat cu cancer agresiv de prostată care a fost avansat local și a invadat veziculele seminale pe lângă scorul 9 pe scara Gleason. După o discuție legată de riscuri, beneficii și alternative, dumnealui a suferit o prostatectomie radicală asistată robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvină în data de 12 aprilie 2014. În timpul operației au fost scoase prostata, veziculele seminale și ganglionii limfatici pelvini. Rezultatul a confirmat o formă agresivă de cancer în cazul acestui pacient tânăr.
Inițial, pacientul s-a simțit bine, dar din păcate a suferit o pierdere anastomotică vezico-ureterală pe lângă un limfocel, necesitând amplasarea prelungită a două catetere. Cateterul urinar a fost scos în data de 15 mai, iar cateterul abdominal (limfocel) este încă montat așteptându-se resorbirea lichidului limfatic. Așa cum era de așteptat, pacientul se confruntă în prezent cu incontinența urinară care este normală după prostatectomie radicală și poate avea o evoluție imprevizibilă a recuperării. Majoritatea bărbaților își vor recăpăta controlul urinar la 6 luni după operație, în vreme ce în cazul altora poate dura mai mult. Din păcate, câțiva pacienți nu-și vor recăpăta niciodată controlul urinar complet. Dl. Constantinescu a fost internat în spital pentru intervenția chirurgicală în aprilie și a fost internat din nou de două ori necesitând introducerea drenei abdominale după ce tomografia computerizată a confirmat formarea unui limfocel așa cum s-a arătat mai sus. De asemenea, dânsului i-au fost administrate antibiotice pentru o infecție și a necesitat îngrijire medicală intensivă perioperatorie. Cateterul abdominal a fost introdus în data de 3 mai 2014 și va fi scos când drenajul scade sub 50 ml la 24 de ore. În prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore.
Dat fiind patologia sa agresivă, se recomandă ca pacientul să fie supus radioterapiei. Datorită faptului că are încă montat cateterul abdominal, programarea consultației la Dr. Danny Song la secția de radioterapie oncologică a fost anulată pentru că nu poate fi supus radioterapiei cât timp are cateterul montat. Se recomandă de asemenea ca dânsul să aștepte o perioadă înainte de radioterapie pentru a se permite vindecarea țesuturilor înainte de expunerea la radiații. Ne așteptăm de asemenea ca Dr. Song să recomande terapie de deprivare hormonală (castrare medicală) timp de 2 ani ca tratament suplimentar pentru cancerul său agresiv. De îndată ce se scoate cateterul, îl vom programa la o consultație la Dr. Song pentru inițierea planurilor pentru radioterapie. Tratamentul pe bază de radiații este intensiv și va avea o durată de circa 6-8 săptămâni după scoaterea cateterului.
O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate și poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa și a stadiului oncologic. Dacă aveți întrebări, vă rog să nu ezitați să mi le adresați.
Cu stimă,
Dr. Mohamad E. Allaf
Director Chirurgie Robotică
Profesor Asociat Urologie, Oncologie și Inginerie Biomedicală
Spitalul Johns Hopkins„
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.