Din motive obiective, concertele pe care trebuia sa le sustina Aurelin Temisan si Naarghita pe scena Casei de Cultura din Constanta, au fost Anulate. Posesorii de bilete sunt asteptati sa li se returneze banii.
Iubitorii de teatru pot urmari marti, 20 noiembrie 2012, piesa „Maitreyi” de Mircea Eliade, care se joaca pentru a doua oara pe aceasta scena. Pentru acest spectacol, directorul Casei de Cultura are si o surpriza. Primii 100 pensioni, elevi si stundenti vor beneficia de oferta „doi pe un bilet de 90 lei”.
Distributia spectacolui este:
MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de ani
AILYIN CADIR – Maitreyi la 16 ani
VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade
DORU ANA – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi
ANCA SIGARTAU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi
JASMINE ILIESCU – Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani
CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verisoara lui Maitreyi
MARIUS CHIVU – Mantu, verisorul lui Maitreyi
RADU MICU – Harold, prietenul lui Eliade
TEODORA GAROFIL – servitoarea
Coregrafia: Carmen Pesantez
Scenografia: Adina MastalierDramatizarea
Regia artistica: CHRIS SIMION.
Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie”. A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi” dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu interventii din ,,Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenica a acestei capodopere literare este un pariu curajos si de-abia asteptam sa vedem cine iese castigator: teatrul sau literatura?
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.