În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În intervalul menţionat, au fost constatate 5 infracţiuni astfel:
Pescuit cu plase interzise de lege
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat trei cetăţeni români care pescuiau din două ambarcaţiuni cu 4 plase interzise de lege.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat în zilele de 10 şi 11.03.2012 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă, ocazie cu care au depistat trei cetăţeni români care desfăşurau activităţi ilegale de pescuit.
În data de 10.03.2012, în jurul orei 13.00, pe braţul Borcea al Dunării, a fost depistat într-o ambarcaţiune pescărească M.A. de 37 ani, domiciliat în localitatea Ţăndărei, care pescuia cu două plase tip setcă din aţă şi nylon.
Cel în cauză avea în ambarcaţiune şi cantitatea de 26 kilograme peşte, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
A doua zi, tot pe braţul Borcea, au fost surprinşi în flagrant M.N. de 41 ani şi M.G. de 34 ani, domiciliaţi în localitatea Vlădeni din judeţul Ialomiţa, care pescuiau dintr-o barcă din fibră de sticlă cu ajutorul a două plase tip setcă din nylon.
În barca celor doi au fost găsite şi trei exemplare de peşte din specia plătică în stare vie, care au fost redate mediului natural.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 200 de metri, cele două ambarcaţiuni şi un motor de barcă, valoarea totală a acestor bunuri fiind de 6.800 lei.
Pe numele celor trei persoane au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei de pescuit pentru amabarcaţiune şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip setcă”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Furt de fier vechi la Sulina
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o ambarcaţiune mai multe componente de fier, în greutate de aproximativ 150 de kilograme, sustrase de la Şantierul Naval din oraşul Sulina.
Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 10.03.2012, în jurul orei 13.00, pe canalul Sulina o ambarcaţiune aparţinând cetăţeanului român M.S. de 43 ani, domiciliat în oraşul Sulina.
În urma controlului, în ambarcaţiune au fost găsite mai multe componente de fier, în greutate de aproximativ 150 de kilograme, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Cel în cauză a declarat că a sustras cantitatea de fier din incinta Şantierului Naval Sulina cu scopul de a o valorifica la un centru de colectare a deşeurilor feroase.
Cantiatea de fier a fost ridicată şi predată pe bază de proces verbal societăţii prejudiciate.
Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin. 1 din Codul Penal.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.