Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a judeţului Constanţa, identificând cinci bărbaţi care transportau, cu două autoturisme, aproximativ 370 kilograme de peşte, fără documente legale.
În urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţului Tulcea au fost identificate trei persoane care pescuiau cu 21 de plase tip monofilament, în lungime de 1.175 metri, având capturată cantitatea de 24 kilograme peşte.
● În data de 22.03.2013, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau patru bărbaţi.
În interiorul autoturismului au fost găsite 222 kilograme de peşte din specii diferite, pentru care cele patru persoane nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Bărbaţii au declarat că au achiziţionat peştele pe raza judeţului Tulcea, de la persoane necunoscute, cu scopul comercializării în oraşul Feteşti.
● În data de 21.03.2013, jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Daewoo Cielo, condus de cetăţeanul român P.N.C., în vârstă de 29 ani.
În autoturism au fost găsite două lăzi din plastic şi patru saci din rafie, în care se găseau 147,8 kilograme peşte din specii diferite.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru transportul efectuat.
● În aceeşi zi, în intervalul orar 01.00 – 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au identificat trei cetăţeni români care pescuiau cu 19 plase tip monofilament şi două plase din aţă, având capturată cantitatea de 24 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.175 metri, iar cantitatea de 393,8 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cele opt persoane, domiciliate în judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „transport al peştelui fără documente legale”, respectiv „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Autoturism Ford cu certificat fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Ford Sierra cu certificat de înmatriculare fals, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară.
În data de 21.03.2013, în jurul orei 07.15, la P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.C., în vârstă de 58 ani, care conducea un autoturism marca Ford Sierra, înmatriculat în R. Bulgaria.
Cetăţeanul român, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul primit este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.
Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, depistate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, aproximativ 9.500 de seturi cu jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 384.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 19.03.2013, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În container au fost descoperite 9.472 seturi cu jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 384.000 lei dacă ar fi originale.
Jucăriile, inscripţionate cu însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimise spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.