O tipografie clandestină și peste 14.000.000 de euro falși au fost depistați în urma a 15 percheziții domiciliare efectuate în municipiul Oradea.
La data de 25 septembrie a.c., 56 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Bihor și 10 specialiști din cadrul D.G.A.F.-A.N.A.F., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. de la Structura Centrală și S.T. Oradea, au efectuat 15 percheziţii în municipiul Oradea, dintre care 10 la sediul unor societăţi comerciale şi 5 la domiciliul unor persoane fizice.
Perchezițiile au fost desfășurate pe baza datelor şi informaţiilor deţinute de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și a colaborării cu autoritățile italiene. De asemenea, întreaga operațiune a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..
În fapt, în luna octombrie 2013, în urma cooperării cu autoritățile italiene, la nivelul Poliției Române a fost inițiat un dosar penal referitor la suspiciuni privind falsificarea de monedă străină.
Pe perioada documentării informativ-operativ, Poliția Română a alocat resurse importante, fiind efectuat un schimb permanent de informații prin canalele de cooperare polițienești cu autoritățile italiene.
Astfel, a fost identificată o tipografie clandestină la sediul unei societaţi comerciale, în care se falsificau bancnote din cupiura de 50 euro, serii diferite. Totodată, a fost găsită suma totală de 14.090.500 euro, din cupiura de 50 euro, dintre care în tipografie 11.674.000 euro, precum și suma de 2.340.000 euro pe care persoanele bănuite au încercat să o distrugă prin ardere, iar restul banilor în alte locuri din municipiul Oradea, inclusiv la groapa de gunoi.
În cauză 20 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- ST Oradea pentru audieri. Procurorii DIICOT au început anterior urmărirea penală față de 5 persoane, 4 cetățeni italieni și 1 cetățean român.
Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit că bancnotele respective nu erau destinate a fi puse în circulație pe teritoriul României.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de falsificare de monedă, deţinerea de instrumente în vederea falsificării, falsificarea de valori străine şi punerea în circulaţie de valori falsificate.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.