Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea Ovidius din Constanţa organizează pe 5 iulie, la Constanţa (Hotel IAKI, sala Viena), Cursul Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases). Manifestarea îşi propune să ofere medicilor din judeţul Constanţa informaţii de actualitate cu privire la prevenţia, depistarea precoce şi tratamentul bolilor metabolice, precum şi al complicaţiilor asociate pentru un management cât mai eficient al acestor afecţiuni.
„Sunt extrem de bucuroasă că această ediţie a cursului DIAMOND urmează sa se desfăşoare la Constanţa. Prevalenţa diabetului zaharat este în continuă creştere în România, iar judeţul nostru nu face excepţie. Rezultatele studiului PREDATORR arătă că prevalenţa acestei afecţiuni în regiunea de Sud-Est este de 10,44%. Drept urmare, consider că informarea şi educarea continuă a specialiştilor din sistemul sanitar cu privire la noutăţile în materie de prevenţie, diagnostic şi tratament al bolilor metabolice şi de nutriţie sunt mai mult decât necesare”, a declarat prof. dr. Doina Catrinoiu, şeful Centrului Judeţean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Constanța şi coordonatorul local al Cursului DIAMOND, ediţia Constanţa.
Prevalenţa diabetului zaharat este în creştere în rândul persoanelor de toate vârstele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din cauza numărului mare de cazuri de suprapondere şi obezitate, dar şi din cauza dietelor nesănătoase şi a lipsei de mişcare.
„Sedentarismul, obezitatea şi supraponderea, fumatul, consumul excesiv de alcool sau alimentaţia sunt factori de risc ai diabetului zaharat care pot fi modificaţi. Ştim că aproape 80% din persoanele cu diabet zaharat sunt supraponderale şi obeze, iar studiile arată că riscul de a suferi de această afecţiune poate fi redus prin practicarea zilnică a 30 de minute de mişcare moderată. Prin urmare, trebuie să intensificăm eforturile de prevenţie şi control, iar factorii de risc pe care i-am amintit mai sus sunt cei asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Acesta este şi scopul cursurilor DIAMOND, de a facilita schimbul de idei şi de informaţii între toţi specialiştii implicaţi în managementul diabetului zaharat pentru a îmbunătăţi metodele de prevenţie şi control”, a declarat prof. dr. Maria Moţa, președintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice.
Printre cele mai importante teme care vor fi abordate în cadrul cursului DIAMOND, ediţia Constanţa, amintim: „Screeningul şi diagnosticul bolilor metabolico-nutriţionale”, prezentată de prof. dr. Maria Moţa, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice; „Diabetul zaharat gestaţional”, susţinută de conf. dr. Gabriela Roman, preşedintele Asociaţiei Române de Studiu al Obezităţii; „Farmacoterapia controlului glicemic în diabetul zaharat tip 2”, dezbătută de conf. dr. Romulus Timar, şeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Timișoara; precum şi „Prevenţia diabetului zaharat tip 2”, temă susţinută de prof. dr. Doina Catrinoiu, şeful Centrului Judeţean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanța.
Directorii cursului DIAMOND, ediţia Constanţa, sunt prof. dr. Doina Catrinoiu, şeful Centrului Judeţean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Constanța şi prof. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Manifestarea ştiinţifică este creditată cu puncte EMC şi se adresează exclusiv profesioniştilor din sistemul sanitar românesc. Intrarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere pe site-ul www.societate-diabet.ro, în limita locurilor disponibile.
Cursul DIAMOND, ediţia Constanţa 2014, face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în toată ţara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informaţii de ultimă oră privind prevenţia, depistarea precoce, tratamentul şi complicaţiile bolilor metabolico-nutriţionale.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.