Primăria Municipiului Mangalia, prin Serviciul Public Creșe, Asistență Socială, Cultură, Sport, Igienă Publică (SPCASCIP) a pregătit numeroase manifestări dedicate Zilei Internaționale a Copiilor. Dintre acestea, de o deosebită anvergură sunt activitățile cuprinse în cadrul proiectului Dezvoltarea sportului și culturii în școlile din municipiul Mangalia și stimularea copiilor olimpici, un proiect inițiat de primarul Mihai Claudiu Tusac.
Scopul acestuia este evidențierea copiilor talentați în artă, sport, științe, precum și a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură și care au obținut premii și mențiuni la olimpiade și alte concursuri școlare de prestigiu. Dintre activitățile proiectului fac parte: Concursul Să privim cultura cu alți ochi, Campionatul Sportiv al Mangaliei (ambele manifestări numără cea de-a patra ediție anul acesta) și ce-a de-a doua ediție a olimpiadei locale Mangalieni isteți.
Concursul Să privim cultura cu alți ochi s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. Încă de vineri (11.05.2012), la ora 13.00, pe scena Casei de Cultură Mangalia au urcat primii concurenți la secțiunile: Teatru (monolog și trupe), Creație literară (poezie și proză), Muzică (soliști și trupe). Participanții au fost peste 400 de elevi din instituțiile de învățământ din localitate, grupați pe categorii de vârstă: clase primare, ciclul secundar și apoi cel liceal.
Tot vineri, de la ora 8.30 a debutat și Campionatul Sportiv al Mangaliei- ediția a IV-a, cu probele sale: cross, rugby, handbal masculin și feminin, fotbal (gimnaziu și licee), șah, lupte (fete și băieți).
Manifestările cultural-sportive au avut loc cu sprijinul cadrelor didactice și al părinților copiilor înscriși în competiția sportivă și artistică.
Duminică, 13 mai 2012, la ora 14.00, pe scena Casei de Cultură din Mangalia au fost premiați cei mai buni dintre cei buni chiar de către primarul Mihai Claudiu Tusac: ”În fiecare an sunt alături de copiii Mangaliei, pentru că ei merită toată atenția noastră. Vreau să spun că pentru mine toți sunt cei mai buni, nu aș putea alege doar unii dintre ei, toți sunt învingători! Mă bucur să văd că an de an acest proiect crește, numărul copiilor și cadrelor didactice implicate sporește. Dacă la prima ediție număram peste 200 de participanți, iată cî acum numărul lor s-a dublat. Este un semn că scopul lui a fost atins! Arătăm orașului că avem cu ce să ne mândrim! Avem copiii frumoși, isteți, talentați, buni sportivi și care vor duce renumele orașului nostru mai departe, care ne vor reprezenta cu onoare oriunde.”
Juriul a fost format din personalități precum: scriitoarea Dora Alina Romanescu (membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea), prof. Traian Broască (membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România), lector.univ.dr. Daniela Hanțiu (decan al Facultății de Arte din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța). Premiile au constat în jocuri de șah și remi, rachete de tenis, mingi de fotbal, de volei, de handbal sau rugby, genți sport, șepci, multe-multe cărți, dulciuri însoțite de diplome, cupe și medalii. Sala a fost plină de părinți și cadre didactice, care i-au susținut prin aplauze pe toți participanții, indiferent dacă au fost sau nu premiați.
”Îmi place să cred că e acești copiii îi vom urmări la olimpiade sportive, la spectacole de teatru, pe marile scene ale lumii, le vom citi cărțile de versuri sau proză… Ei demonstrează că școala românească pregătește în continuare valori, că profesorii își fac datoria cum trebuie chiar dacă guvernele portocalii le-au știrbit salariile și le-au rănit sufletele. Viitorul nostru este pe mâini bune!”, a încheiat primarul Mihai Claudiu Tusac.
Dep. Mass-media
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.