In perioada 6-15 iulie se desfasoara, la Constanta, editia a 3-a a Black Sea Summer University, organizata de Asociatia Studentilor in Economie si Business si Universitatea „Ovidius” din Constanta.
Scoala de vara are loc in campusul Universitatii „Ovidius” si are tema „Strategy and innovation”. Printre subiectele abordate se regasesc competitivitatea si inovarea, strategii dinamice de negociere sau securitatea energetica in zona Marii Negre. Evenimentul se bucura de prezenta reprezentantilor a 2 universitati din faimoasa Ivy League: Harvard si MIT, precum si a unor executivi romani si internationali de la companii de renume.
Participantii provin din tari ca Romania, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Turcia, Moldova, Olanda, Armenia sau Serbia. Ei vor discuta printre altii cu:
Peter Coles – Harvard Business School
Mihai Manea – MIT
Sergiu Oprescu – CEO Alpha Bank
Dan Bulucea – CEO Google Romania
Bogdan Belciu – Partener PriceWaterhouseCoopers Romania
Irina Anghel – Secretar general al Asociatiei de Private Equity si Venture Capital din Europa de Sud Est
Ceremonia de deschidere a BSSU a avut loc vineri, 6 iulie a.c., in sediul Universitatii „Ovidius” Constanta din bd. Mamaia, nr.124, Sala de Consiliu.
Black Sea Summer University
Constanta 06 iulie – 15 iulie 2012
Strategie si Inovatie
Proiectata pentru studentii de elita, cu un potential ridicat de a deveni liderii de maine, BSSU le dezvolta tinerilor aptitudinile esentiale pentru succesul viitor. In fiecare vara, 40 de participanti foarte motivati au o oportunitate unica de a-si consolida talentul prin dezvoltarea abilitatilor de leadership si de a iesi din acest program mai bine pregatiti pentru provocarile economiei globale.
DEZVOLTAREA LIDERILOR
Odata acceptati, participantii sunt introdusi intr-un training de zece zile care le va schimba felul lor obisnuit de a vedea lumea afacerilor si le vor fi prezentate moduri noi si neasteptate de gandire. Prin participarea la program, acestia vor fi pregatiti pentru urmatorii pasi in cariera si viaţa demonstrand astfel leadership aici, in clase si in randul colegilor lor. Cel mai important, ei vor pleca de aici cu idei proaspete, cu abilitati noi de afaceri, precum si cu o capacitate mai mare de a face fata provocarilor in companiile in care vor lucra.
TEMA
Tema editiei din 2012 a fost propusa de un membru proeminent al Board of Advisors, prof. Andrei Hagiu, singurul professor roman de la Harvard Business School. Tema este „Strategy and innovation” si subiectele dezbatute vor varia de la leadership si change management la securitate energetica si competitivitate.
CURRICULA DE ELITA
Curicula este construita pe fundamente puternice cum ar fi integrarea inovatiei, globalizare, criza financiara si rolul tehnologiei in afaceri. Aceasta, combinata cu istoria si arhitectura Constantei, precum si cu contextul international, creeaza o platforma puternica pentru cresterea si dezvoltarea personala.
METODA DE PREDARE
Unicitatea BSSU in Romania este data de metodologia de predare folosita – bazată pe studii de caz – folosind studii de caz relevante pe care le achizitionam de la Harvard Business School sau pe care ni le pun la dispozitie companiile partenere.
PARTICIPANTI
BSSU are o orientare regionala si ne concentram pe studenti si proaspat absolventi din regiunea Marii Negre.
LECTORI
Noi cautam speakeri care sa care aiba atitudinea potrivita si care sa se comporte natural in mediul interactiv de seminarii al BSSU pentru ca intrebarile neaşteptate si provocările sunt o consecinta naturala a modelului nostru participativ de invatare.
Selectarea lor este bazata pe experientele lor in afaceri si pe activitatea de cercetare depusa, astfel incat participantii sa fie expusi ideilor noi, care sa le ghideze cresterea nivelului de performanta.
Mai jos sunt prezentati pe scurt cativa speakeri reprezentativi ai editiei din acest an a BSSU. Veti gasi profilul lor de complet pe www.bssu.ro
Mihai Manea
Profesor MIT
Mihai Manea este profesor asistent de economie la celebrul Massachusetts Institute of Technology. Cercetarile lui curente se concentreaza pe impartirea surplusului in retele, probleme de alocare a resurselor, proiectarea mecanismelor de decizie. Cercetarile lui anterioare s-au concentrat pe teoria deciziei si pe teora jocurilor. In prezent, Mihai preda un an si la Universitatea Yale si a fost cooptat de Microsoft in echipa lor de cercetare.
Mihai si-a terminat doctoratul la universitatea Harvard in 2009, unde a castigat bursa presedintelui universitatii pentru Facultatea de Arte si Stiinte intre anii 2005 si 2009 si bursa de cercetare in ecnomie in anul 2007.
Mihai a absolvit facultatea la Princeton in 2005 unde a castigat numeroase premii si burse, inclusiv premiul in ecnomie The Halbert White ’72 in 2005 pentru „cel mai bun absolvent de stiinte economice” si Wolf Balleisen Memorial Prize, tot in2005, pentru ”cea mai buna lucrare de diploma in economie”.
Inainte de Princeton, Mihai a castigat 3 medalii de aur la Olimpiada Internationala de Matematica in 1999, 2000 si 2001 si 3 medalii de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica, in 1999, 2000 si 2001.
Peter Coles
Profesor Harvard Business School
Peter Coles este un membru al Departamentului de Negociere, Organizaţii şi Pieţe Internationale de la Harvard Business School. El si-a luat licenta în matematică la Universitatea Princeton şi titlul de doctor in economie la Universitatea Stanford. Înainte de Stanford, Peter a petrecut un an studiind la Technische Universitaet la Berlin, cu o bursă DAAD.
Peter a contribuit la proiectarea unui mecanism de semnalizare pe care Asociatia Americana de Economie l-a utilizat pentru îmbunătăţirea piaţei muncii din SUA.Peter preda cursul de negociere din primul an la Harvard Business School şi, impreuna cu Al Roth, predă un curs de doctorat în domeniul proiectării piaţelor la Departamentul de Economie de la Harvard.
Irina Anghel
Secretar General South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association
Irina este Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association si membru al Boardului European Venture Capital Association. Fondator si CEO al Triple Helix, un ONG dedicat dezvoltarii economice prin construirea unui ecosistem antreprenorial, al unui sistem de educatie performant si a unei administratii eficiente, Irina conduce proiecte transformationale in Europa de Est. Este unul dintre expertii membru al AllWorld, o organizatie creata de profesorul Michael Porter de la Harvard pentru a sprijini dezvoltarea globala a economiei antreprenoriale. Incepand cu noiembrie 2010, Irina a devenit director de program pentru Europe de Est a acestei organizatii.
In ultimii 10 ani Irina a participat ca si speaker sau a organizat conferinte in intreaga lume (in mai mult de 21 de tari, din 4 continente). Cele mai recente conferinte la care a participat ca si speaker au fost in El Salvador, Georgia, Canada, SUA, Romania, Turcia si Bahrain. Recent, Irina a fost aleasa presedinte al Harvard Club Romania Moldova, organziatia absolventilor de Harvard din cele doua tari.
Silviu Hotaran Managing partner GKTI Semper Human Silviu Hotaran a devenit un “antreprenor in educatie” la inceputul 2009, cand s-a alaturat GKTI Semper Human, companie membra a Gustav Kaeser Training International, o companie de training concentrata pe dezvoltarea personala. Silviu este pasionat sa ii ajute pe oameni, echipele si organizatiile din care fac parte sa se schimbe si sa se dezvolte prin intermediul trainingurilor sale. Intre 1996 si 2008 Silviu a fost General Manager al Microsoft, 9 ani al subsidiarei din Romania si 3 ani pentru regiunea europei de Sud Est, unde a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerii in 12 tari. Inainte de Microsoft, Silviu a fost General Manager la Ciel Romania, o companie de software care produce si vinde cel mai cunoscut si utilizat soft de contabilitate din Romania.
Bogdan Belciu
Partener, Management Consulting
PricewaterhouseCoopers Romania
Bogdan Belciu are peste 10 ani de experienta in consultanta de management in SUA si Europa, inclusiv Romania, pentru companii ca PricewaterhouseCoopers, A.T. Kearney sau AlixPartners. Experienta lui include:
Proiecte de strategie in telecom, communicatii si media, pharma, transporturi si logistica, companii de utilitati, FMCG;
Black Sea Summer University 2012 – Lectures
Day
Morning Session 10:30 – 13:00
Afternoon Session 14:00 – 16:30
July 6
Opening ceremony
Entrepreneur in a developing country ; product development I– Peter Barta, FPP
July 7
Building corporate culture in banking, Sergiu Oprescu
Entrepreneur in a developing country ; product development II– Peter Barta, FPP
July 8
Successful growth formulas- Bogdan Belciu
Personal and business leadership – Silviu Hotaran
July 9
Strategy in the energy sector – Sorana Baciu
Online strategy in emerging markets – the case of Google – Dan Bulucea
July 10
Games theory in negotiation – Mihai Manea
July 11
Entrepreneurship in the online economy – Peter Coles
Dynamic Negotiation – Peter Coles
July 12
Entrepreneurship and innovation – Irina Anghel
Innovation in the public sector– Bogdan Dragoi
July 13
FINAL EXAM
July 14
CLOSING CEREMONY
July 15
DEPARTURE
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.