CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, împreună cu Federaţia Filantropia şi cu partenerii săi din Italia (Associazione Parsec ricerca e interventi sociali, Esprit Soc. cons. a.r.l, Expert Italia S.r.l, Fondazione Giacomo Brodolini, IAL Innovazione Apprendimento Lavoro S.r.l.) anunţă finalul proiectului ”AnimaNova – Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”, derulat în perioada 2009-2012. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
”Este foarte important să legi întreaga poveste a persoanei traficate, din momentul în care pleacă din România şi până în momentul repatrierii. Parteneriatul între România, ca ţară de origine, şi Italia, ca ţară de destinaţie, a reprezentat exact aceasta punte de legătură, care îţi permite să înţelegi istoria de trafic în întregime şi să dezvolţi strategii eficiente de intervenţie.” a declarat Irina Sorescu, Preşedinta Executivă a CPE.
Printre cele mai importante rezultate ale proiectului:
• Studiul „Speranţe, la vânzare”, cercetare calitativă privind traficul de persoane în vederea exploatării sexuale în România şi Italia, în perioada 2007- 2011;
• 3000 de persoane direct implicate în campania de prevenire a traficului de persoane ”Protejează-i pe cei dragi!”, derulată în România la nivel naţional, în perioada mai – iunie 2012, în cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural;
• Filmul documentar „Speranţe, la vânzare”, bazat pe mărturii ale unor femei traficate şi ale familiilor acestora;
• Blogul campaniei – http://blog.animanova.ro;
• 600 de reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale din România şi 250 de reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale din Italia implicaţi în activităţi naţionale şi transnaţionale (seminarii, vizite de studiu, internshipuri, conferinţe);
• 300 de persoane din România şi Italia înscrise în Comunitatea de Practică a profesioniştilor în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, care funcţionează în mediul online (www.animanova.ro);
• 75 organizaţii incluse în catalogul organizaţiilor din Italia şi România care oferă servicii victimelor traficului de persoane.
”AnimaNova a reprezentat o provocare de a interveni in primul rand la nivelul prejudecăţilor. De foarte multe ori, ajunse acasă după o lungă istorie de exploatare şi abuz, fetele şi femeile sunt respinse şi stigmatizate în comunitati. Am dorit să atragem atenţia asupra modului în care familiile şi comunităţile pot preveni exploatarea tinerelor, de multe ori minore, şi, mai mult, în care pot contribui la reintegrarea lor în societate dacă au trecut prin experienţa traficului, fără a le victimiza o dată în plus.” a declarat Livia Aninoşanu, Directoare de Programe CPE.
Despre CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate
CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate este o organizaţie neguvernamentală care promovează egalitatea de gen, dezvoltând programe în domenii precum egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, traficul de persoane, violenţa în familie, diferenţele de gen în educaţie şi sănătate, managementul diversităţii. CPE iniţiază cercetări sociologice şi campanii anti-discriminare şi oferă formare şi consultanţă pentru ONGuri, autorităţi publice şi companii.
Despre AnimaNova
Proiectul pune în legătură actori-cheie din România în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi integrării persoanelor traficate pe piaţa muncii, facilitând lucrul împreună al acestora şi asigurându-le schimburi de experienţă şi informaţii cu organisme similare din Italia. Activităţile proiectului s-au desfăşurat pe o perioadă de 3 ani şi au fost realizate în parteneriat cu 5 organizaţii din Italia: PARSEC – Associazione ricerca e interventi sociali – Roma, Fondazione Giacomo Brodolini – Roma, Expert Italia – Milano, Esprit Soc. – Firenze, AGEFORM S.C.A.R.L – Bologna şi cu Federaţia Filantropia, Bucureşti.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.