Marţi, 20 noiembrie 2012, în sala de festivităţi a Palatului Copiilor Constanţa, a avut loc Conferinţa de promovare Proiectului POSDRU/87/1.3/S/62536 „Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii”.
Proiectul este implementat în judeţele din regiunea Sud-Est şi Bucureşti-Ilfovde către Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, SIVECO România şi TEHNE – Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie.
Evenimentul corespunde activităţii B2. „Informare şi publicitate” din graficul Gantt al proiectului şi a fost organizat, la nivelul Judeţului Constanţa, de către beneficiar, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, al Casei Corpului Didactic şi al Palatului Copiilor Constanţa.
Conferinţa s-a adresat, în special, directorilor de unităţi şcolare din mediul rural, în scopul încurajăriiaccesului cadrelor didactice la oportunităţile oferite de proiect, prin promovarea şi diseminarea rezultatelor şi a exemplelor de bune practici. La acţiune au participat inspectori de specialitate ai ISJ, directorul CCD Constanţa – prof. Sorina Plopeanu, directorul Palatului Copiilor – prof. Ilhan Mustafa, formatori şi experţi selectaţi în cadrul proiectului.
Conferinţa a fost deschisă reprezentantul ISJ Constanţa, doamna inspector şcolar general, prof. Adriana Cristina Oprea, care a adresat participanţilor cuvântul de bun venit şi a subliniat importanţa educaţiei şi a formării continue a cadrelor didactice, prin participarea la programe de calitate.
Domnul profesor Cristian Petcu, expert –coordonator monitorizare şi implementare în cadrul ISJ Brăila, a realizat o prezentare succintă a activităţilor proiectului, insistând asupra beneficiilor participării profesorilor la cele două programe de formare continuă („Abilitare pe curriculum” şi „Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferenţiate a elevilor”). Cursurile însumează 50 de credite profesionale transferabile şi au ca finalitate atât optimizareacompetenţelor pedagogice – componentă esenţială a progresului în cariera didactică, cât şinevoia de corelare a pregătirii cadrelor didactice cu nevoile şi interesele elevilor.
În continuare, doamna prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea, expert – asistent coordonator formare regional, a prezentat o statistică a derulării activităţilor de formare la nivel judeţean.Astfel, în perioada noiembrie 2011 – septembrie 2012, cei 25 de formatori selectaţi la nivelul Judeţului Constanţa au derulat trei serii de formare, totalizând un număr de 793 de cadre didactice. În intervalul noiembrie – martie 2013, se vor desfăşura alte două serii, numărul de formabili preconizat la finalul întregii perioade de formare fiind de peste 1000.
Ca argument al interesului acordat de profesorii constănţeni acestui proiect, formatorii judeţeni au prezentat celor invitaţi cele mai interesante exemple de bune practici, cu accent pe dezvoltarea capacităţilor de interrelaţionare în cadrul comunităţilor profesionale.
Doamna director al CCD Constanţa, prof. Sorina Plopeanu, a încheiat secvenţa dedicată expunerii activităţilor desfăşurate la nivel judeţean cu o intervenţie referitoare la importanţa proiectelor POSDRU pentru formarea cadrelor didactice şi pentru asigurarea calităţii actului educaţional în general.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.