Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul traditional romanesc – Cozonacul- pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Dupa cum probabil stiti, juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gateste ireprosabil, fiind unul dintre cei mai apreciati Chefi din Romania. Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura. Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.
Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.
Un cozonac traditional iese in evidenta datorita gustului sau bogat in nuca si cacao. Framantat si modelat individual, cozonacul pregatit de Chef Scarlatescu pastreaza reteta originala si gustul autentic romanesc. A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.
Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!
– Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
– Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
– Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
– Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
– Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
– Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.